La DO Penedès aposta per la mobilitat elèctrica

0
774

A partir d’ara, els desplaçaments dels tècnics encarregats de realitzar els controls de qualitat als cellers de la DO Penedès seran 100% sostenibles. L’organització ha adquirit un vehicle elèctric amb l’objectiu d’impulsar la mobilitat elèctrica dins del territori.

Aquesta iniciativa forma part de les noves línies estratègiques que la DO Penedès va presentar fa unes setmanes, basades en l’aposta pels orígens vitivinícoles del Penedès i la potenciació del seu patrimoni paisatgístic i històric. Un llegat que cal protegir, també amb la mobilitat, mitjançant transports que promoguin energies netes i que ajuden a preservar l’entorn. Amb aquesta mesura, la DO Penedès es posiciona com la primera denominació d’origen en apostar per l’ecologia i la sostenibilitat, així com la mobilitat elèctrica.

Agricultura ecològica

No és la primera vegada que la DO Penedès realitza accions de protecció del medi ambient. En la dècada dels 90, l’entitat va treballar activament en l’impuls de l’agricultura ecològica. Avui en dia, aquest tipus d’agricultura és molt present en la vinya del Penedès, on segons dades del Departament d’Agricultura, representa el 21% de les hectàrees d’aquest conreu i productes com els Clàssic Penedès ja són 100% ecològics.

FER UN COMENTARI