Doble concurs de música clàssica i moderna a Vilanova

0
1429

Gràcies sobretot al fet de tenir una escola de música que a més a més és conservatori, a Vilanova hi abunden els solistes i els grups musicals de nivell alt. N’hi ha de professionals, de semiprofessionals i també d’amateurs. I sovint, sobretot en aquests dos últims grups, tenen poca visibilitat.

Ara, l’Ajuntament ha creat uns premis musicals que tenen com a objectiu, segons explica la regidora de Cultura Teresa Llorens, “afavorir la creació artística, la producció i l’exhibició en programes estables d’arts escèniques”. Perquè al seu parer, “la cultura també pot ser un motor econòmic de la ciutat”.

Els Premis Noves Creacions Musicals estan pensats per promocionar noves formacions musicals, per la qual cosa les bases estableixen que els músics no poden superar els 30 anys. S’hi pot presentar tothom, solistes o grups, i preferentment si s’han format en escoles de música de la vegueria Penedès. Però no és imprescindible.

S’han establert dues categories de premi: una de música clàssica o històrica i una altra de música moderna o jazz. Les inscripcions, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, es poden fer del 13 de març al 13 d’abril, moment a partir del qual un jurat determinarà qui passa a la final. Els finalistes actuaran tots en un concert a l’auditori Eduard Toldrà el dissabte 6 de maig a la tarda (concert obert a tot el públic), en el qual disposaran de 10-12’ per ensenyar la seva proposta musical. Els guanyadors, un per categoria, es donaran a conèixer l’endemà i tindran com a premi un concert remunerat al mateix Auditori dins la programació estable d’arts escèniques, i un segon concert, al Museu d’Art Modern de Barcelona en el cas de la categoria clàssica, i a La Cava Club de Sitges en el cas de la moderna.

El jurat estarà format per la regidora de Cultura, per tres músics i professors de l’escola de música-conservatori de Vilanova (el flautista de bec Eloi Fuguet, el violinista Dani Gil i el clarinetista Jordi Pons), el director de l’Auditori de Barcelona Joaquim Garrigosa, el periodista i músic David Puertas i la directora coral i cantant Michèle Alderete.

Eloi Fuguet ha avançat que el jurat valorarà no només la “capacitat interpretativa del solista o grup”, sinó també “la proposta de concert” que ofereixi.

FER UN COMENTARI