M’agrada la política, sóc militant i he estat nou mesos regidor al meu municipi. I dic que els polítics han de donar exemple, demostrant a la societat, a la ciutadania, quin és el seu status. Transparència i sobretot ètica, prou enganys, prou corrupció. Sous responsables i gestió ciutadana. I aquesta crida, aquest toc d’atenció, va tant pels partits polítics de dretes com pels d’esquerres.

Donar exemple, pels polítics, vol dir compromís i convenciment de la seva feina a la societat i a la ciutadania. Moments de dificultat econòmica com la que s’ha travessat són i han de servir perquè la política i les seves resolucions (lleis) estiguin al costat dels més desafavorits, dels més necessitats. Que de veritat es noti el recolzament i la sintonia entre uns i altres.

No s’ha de continuar donant a l’exterior aquesta imatge de “país corrupte i corromput”. Ells, els mateixos polítics, han de fer fora aquesta lacra. Espanya, país demòcrata i transparent. Ser garant de la Unió Europea.

Els polítics han de donar exemple en totes les administracions, local, autonòmica i nacional. Al menor indici de il·legalitat, de frau, de no compliment de les lleis que ells han votat, cal denunciar-ho i fer-ho arribar a la justícia. La societat, la ciutadania, ja està molt farta del que ha passat i encara continua passant. Donant exemple els polítics, els ho agrairan els seus votants.

Francesc Carafí Quintana
Sant Sadurní d’Anoia

FER UN COMENTARI