L’Ajuntament de Calafell ha aprovat per unanimitat posar el nom de tres dones de trajectòria destacada a dos carrers i un equipament del municipi. Es tracta de Montserrat Civit, Anna Ortoll i Josefina Mitjans.

Montserrat Civit, que va morir el passat mes de febrer, donarà nom al nou centre cívic que hi haurà al Port de Segur, actualment en obres. Civit havia estat vinculada a les entitats del nucli de Segur durant prop de 50 anys. En el moment del traspàs, era presidenta de la Penya Barcelonista de Segur, però també havia passat per l’Ampa de l’escola Mossèn Cinto Verdaguer, per la Unió Esportiva Segur, per l’Associació de Veïns i Propietaris, per l’Esbart Dansaire o per Calafell Ràdio.

Anna Ortoll donarà nom a la plaça que hi ha a la confluència del carrer Mallorca i l’avinguda Mossèn Jaume Soler, al nucli de la Platja. Ortoll va ser la primera dona a esdevenir regidora de l’Ajuntament. Va ser-ho pel PSC i és especialment recordada per la seva tasca.

Finalment, a Josefa Mitjans se la reconeixerà posant el seu nom a la plaça existent entre el Clos del Becu i el carrer Torredembarra, al nucli del Poble. Mitjans va ser la presidenta de la Creu Roja de Calafell durant molts anys.

Amb aquest acord, l’Ajuntament vol destacar que la història del municipi té persones rellevants que han fet que, en molts aspectes, el municipi millorés en diferents àmbits. També és un acte, han destacat, en pro de la igualtat, ja que actualment només un 10% de vies municipals amb noms de persones, porten un nom de dona.

FER UN COMENTARI