Dos gamma extra d’altura a Altafulla per refer-se del Pla de la Seu

0
926

Una setmana justa. Aquest és el temps que ha necessitat la colla de la camisa verda per refer-se, anímicament i amb grans castells, del cop dur rebut set dies enrere al Pla de la Seu, en quedar en intent el 4 de 9 sense folre amb què hi tenien (i hi tenen) dipositades grans esperances. Aquest dissabte, a la Diada de les Cultures, els Castellers de Vilafranca han fet la millor actuació que s’hagi vist mai a la històrica plaça del Pou d’Altafulla, amb dos gamma extra descarregats: el 3 de 9 amb agulla, que no s’hi havia vist mai, i la torre de 9.

Els verds han obert plaça amb el 3 de 9 amb folre i agulla, el tercer ja d’aquest 2017. Possiblement no va anar tan treballat com el d’una setmana enrere davant la catedral de Tarragona, però deunidó. A la sortida de l’enxaneta tot el tronc va manifestar certa fragilitat, especialment amb un pis de sisens tancat per encabir el pilar de set central. Però a Cal Figarot hi ha confiança amb aquest castell, hi ha ofici, i si bé encara no li han trobat la finesa desitjada en l’execució, la seva solvència està contrastada. L’havien tirat amunt després de dos peus desmuntats.

En segona ronda, la torre de 9 amb folre i manilles, també la tercera del curs. Castell treballat però sempre sota control que portaven a la plaça del Pou per tercer any consecutiu i que també va donant rodatge als vilafranquins en la construcció de manilles. El 4 de 9 amb folre, amb canvis als troncs i lleuger de pes, com el solen fer enguany, els va donar més brega de la desitjada: no va ser un tràmit. Van acabar la diada amb l’espadat de 7 descarregat, el primer en cinc setmanes, després del que tan sols els havia quedat en carregat a Valls. En resum, la millor actuació mai vista a la vila del Baix Gaià.

La Vella de Valls va descarregar-hi el 3 de 9 amb folre, el 5 de 9 amb folre i el 4 de 9 amb folre, els Xiquets de Tarragona la torre de 8 amb folre, el 4 de 9 folrat i el 5 de 8, i els Castellers d’Altafulla el 3 de 7 amb agulla, el 5 de 7 i el 4 de 7, en una diada sense llenyes, que els peus desmuntats van allargar.

FER UN COMENTARI