El 100% dels treballadors de Saint Gobain s’adhereixen a la vaga indefinida

0
546
Diversos alcaldes del Baix Penedès durant els parlaments davant la fàbrica. // MAR ROVIRA-ACN

Ahir diumenge la plantilla de treballadors i treballadores de la planta de l’empresa de Saint Gobain-Glass de l’Arboç van encetar la primera jornada de vaga indefinida, com a protesta davant el probable tancament de la planta que deixaria més de 200 persones del territori a l’atur.

Dissabte al matí la plantilla ja es va reunir i la matinada d’ahir diumenge ja van començar una vaga que es planteja amb un mínim de llargada de trenta dies, segons apunta l’ACN. El president del comitè d’empresa, José Alberto Garcia, explicava a l’ACN que la vaga “requereix el màxim suport de tots, perquè estem parlant d’un tancament, no d’un conveni o de cap altra problema, sinó d’un tancament que pot arribar a l’acomiadament en un futur molt pròxim de mil famílies”. Per a Garcia, la direcció empresarial “manté la mateixa postura des de l’anunci del tancament i no té la intenció de canviar-la. Estan jugant amb els avisos, amb nocturnitat i traïdoria”.

La totalitat de la plantilla va secundar la vaga tallant l’N-340 durant la tarda de diumenge, en una protesta que va acollir prop de 400 persones amb el suport de diputats i alcaldes del territori. La protesta, encapçalada per representants sindicals, es va allargar dues hores i va comptar amb els parlaments el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, o les diputades al Parlament d’ERC i de Podem, Lluïsa Llop i Yolanda López.

Garcia exposava que s’han complert amb els serveis mínims establerts, fixats en set i dos treballadors en les divisions de Glass i Sekurit, on generalment hi ha onze i 33 persones a cada torn els diumenges.Garcia valorava positivament l’inici de la vaga perquè havia rebut el suport i implicació de tots els treballadors.

Avui els representants sindicals es reuneixen amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, els alcaldes de l’Arboç i Banyeres i amb representants del Ministeri d’Indústria per trobar una solució al conflicte laboral.

FER UN COMENTARI