El 15 de maig torna el Vade Fires de Canyelles

0
196

El Vade Fires, el certamen multisectorial de Canyelles, torna el diumenge que ve, 15 de maig. Ho fa després d’una parèntesi de dos anys a causa de la pandèmia i recuperant el seu format habitual i programant desenes d’activitats entre les 9 del matí i fins al vespre.

El Vade Fires és un paraigües que  concentra la Fira del Motor, la Cargolada Popular, una Fira de Sant Ponç i d’Artesans, la Mostra d’Entitats i, com a novetat d’enguany, el Canyefest, un festival musical per a joves. Gastronomia, cultura popular, activitat econòmica, motor, artesania i música se citaran en una jornada plena d’activitat.

Un dels punts d’atracció de la fira és la Cargolada Popular i ma Mostra Gastronòmica Local. Una desena d’establiments i restauradors locals proposen un tast de les seves especialitats de cuina del cargol. A més, el Grup Dona i el Grup de Savis cuinen també cargols a la catalana i a la llauna, respectivament. En total, diumenge vinent a Canyeles es cuinaran 1.500 quilos de cargols i es posaran a la venda unes 3.000 racions (a 5 euros cadascuna d’elles). A més,  i com és tradició, es farà l’acte de nomenament del Cargolaire d’Honor que enguany recaurà en la bloguera i youtuber Anna Terés, del canal Recetas Fáciles amb de quatre milions de seguidors al seu canal.

La Fira del Motor és l’altre plat fort del Vade Fires. Els amants del motor hi troben una gran oferta d’activitats i expositors i enguany, a més, hi haurà una àmplia representació de Bultaco Classic Team amb la presència de diferents campions de la marca.

“Estem molt contents de poder retrobar-nos de nou i fer lluir tota la riquesa d’entitats culturals i esportives del nostre municipi, així com la nostra gastronomia”, manifestava l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. I és que, la Mostra d’Entitats ocupa també un espai destacat de la fira en la qual, a més de donar a conèixer la seva activitat, programen diferents exhibicions.

Pel que fa a les previsions de visites, s’espera que visitin la fira entre cinc i sis mil persones.

FER UN COMENTARI