El 2n Vins Negres Penedès es farà al claustre dels Trinitaris de Vilafranca

0
1436

El restaurant El Gat Blau i la DO Penedès organitzen el dissabte 10 de novembre la segona edició de l’espectacle “Vins negres Penedès… Una joia de vins!”, que té com a objectiu donar a conèixer alguns dels vins negres de gamma alta que s’elaboren dins la Denominació d’Origen Penedès, maridats amb bona gastronomia. Enguany hi participaran onze cellers que oferiran a tastar un total de disset vins, i l’espectacle es trasllada del Palau Baltà, on es va fer l’any passat, al claustre dels Trinitaris. La restauradora Olga Guasch argumenta que “el Palau Baltà se’ns va fer petit” i que fent-ho al restaurat claustre de la Trinitat “seguim amb l’aura dels castells, claustres i tota la riquesa arquitectònica per tal que es vagi descobrint”.

Enguany es passa de les dues degustacions de menges ofertes l’any passat a quatre; hi haurà ambientació chill out i el Gimdans hi oferirà un espectacle de dansa, en un escenari de 360º, amb quatre coreografies ambientades en el cicle del vi: la floració, la fermentació del raïm, el moviment de la copa i els sentits del vi. Tres ballarines espaiaran les seves danses cada tres quarts d’hora.

“Vins negres Penedès… Una joia de vins!” començarà a les 7 de la tarda i s’allargarà fins a 2/4 d’11 de la nit. El preu de l’entrada serà de 15 euros, com al 2017, i el forfait inclourà la copa, tres degustacions de menjar i l’oportunitat de tastar tots els vins que s’hi ofereixin.

El 40% de vins de la DO Penedès són negres
El director de la DO Penedès, Cisco Olivella, explica que “sovint la gent no percep que els vins negres del Penedès són d’alta qualitat”; per això calia un acte promocional d’aquesta mena. “De vegades se’ns classifica només i exclusivament com una DO de vins blancs i rosats, i és cert que són majoria, però els negres són el 40% dels vins que embotellem, ha dit Olivella, que fins i tot ho compara amb altres denominacions d’origen i afirma que “quant a quantitat, suma més que altres DO que es defineixen com a DO de vins negres”.

Pel que fa a la qualitat, el dirigent del Consell Regulador explica que “en tastos a cegues, la majoria de vegades quedem per davant de negres d’altres DO”. Els cellers presents a l’acte seran Albet i Noya, Can Descregut, Finca Viladellops, Can Feixes, Jean Leon, Parató, Torres, Parés Baltà, Oriol Rossell, Pinord i Can Ràfols dels Caus.

FER UN COMENTARI