El Baix Penedès, en situació ideal per rebre inversions

0
971

El consultor David Moreno va presentar dimarts l’Índex de competitivitat territorial 2018 de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, que constata que el darrer any el Baix Penedès ha escalat dues posicions en el rànquing comarcal fins a situar-se en 18a posició (de 42 comarques), el seu segon millor registre des de 2003. L’Alt Penedès en puja una i es col·loca dotzè i el Garraf en perd una però continua al top-10: és desè.

L’evolució de l’economia baixpenedesenca al 2107 va ser, segons l’anàlisi fet, molt positiva. Va ser la sisena comarca de Catalunya més dinàmica, amb la indústria com a motor i també la reactivació de la construcció, encara essent el comerç i turisme les activitats principals. Moreno considera que “el més important dels últims dos anys és la diversificació de l’economia comarcal”.

Els dos grans punts forts de la comarca són la seva bona connexió per carretera (nord, sud i cap a l’interior de la península) i la seva disponibilitat de sòl per atreure inversions. En aquest sentit, Moreno creu que “la logística és la clau” i que “el Logis Penedès beneficiaria tota una àrea molt propera”. Isidre Also, gerent de la FEGP, afirma que “l’Àrea Metropolitana necessita sòl industrial per créixer i el Baix Penedès en té i l’ofereix”, i afegeix que “si la comarca logísticament creix molt, no notaran molt l’Alt Penedès i també el Garraf,perquè “hi ha un cert efecte imant: l’activitat genera activitat”.

Com a punts dèbils de la comarca, però, hi ha la seva baixa productivitat, l’escassa especialització de la mà d’obra i també l’obsolescència dels polígons industrials existents.

FER UN COMENTARI