El Baix Penedès té un potencial de creixement industrial del 25%

0
794

El Baix Penedès té actualment 800 hectàrees de sòl industrial, repartides en 36 polígons, concentrats bàsicament a Santa Oliva, la Bisbal, el Vendrell i Bellvei. A partir d’aquí, el creixement industrial que pot arribar a tenir la comarca és del 25%, ja que hi ha planificades 276 hectàrees.

Aquesta és una de les conclusions que s’extreu del Pla d’Acció i Dinamització de polígons i activitat industrial a la comarca, que va presentar dimecres de la setmana passada l’empresa Daleph, després de quatre anys de treball i emmarcat en el Pla Estratègic d’aquesta legislatura del Consell Comarcal.

Amb aquest estudi, es passa a disposar d’una base de dades actualitzada de les empreses que hi ha als polígons, les inversions necessàries a fer per millorar-ne l’estat, així com propostes per afavorir l’ocupació i l’activitat econòmica. També s’arriba a la conclusió que la localització i accessibilitat dels polígons baixpenedesencs és bona, i el preu del sòl, en relació a l’entorn, és raonable. Entre els aspectes a millorar destaca la importància de fomentar l’associacionisme entre ells i la relació amb l’administració; també millorar xarxes de comunicació i una senyalització conjunta en clau comarcal, entre altres.

FER UN COMENTARI