L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès impulsa cinc noves iniciatives amb l’objectiu de desestacionalitzar el turisme i atreure visitants de proximitat. Per una banda, i ja des de Setmana Santa, està editant i distribuint quinzenalment un butlletí amb set propostes turístiques relacionades amb els diferents municipis de la comarca. I com a complement a aquestes rutes, ha obert un perfil a Wikiloc per poder-les seguir i geolocalitzar en tot moment. Per altra banda, ha iniciat un projecte per crear miradors als catorze municipis de la comarca i, al mateix temps, impulsar la creació d’àrees d’estacionament per autocaravanes en tots ells.

Segons Jaume Casañas, conseller comarcal de turisme, totes aquestes iniciatives persegueixen un mateix objectiu: fer valdre el paisatge del Baix Penedès i tots els seus actius turístics: “La pandèmia ens ha servit per valorar destinacions i espais que fins ara passaven desapercebuts, i el Baix Penedès és un d’ells. Des del Consell Comarcal volem que la gent descobreixi la nostra comarca”. Casañas assenyala que cal aprofitar que aquesta temporada d’estiu es preveu que el turisme encara sigui local i nacional per oferir el màxim d’aquests nous serveis que es pugui.

La iniciativa dels miradors i les àrees per autocaravanes, tal com ha indicat el conseller de turisme, neixen inspirats amb la iniciativa impulsada a l’Alt Penedès pel Consorci de Promoció Turística del Penedès, del qual el Consell Comarcal en forma part. Pel que fa als miradors, en aquesta primera fase del projecte es preveu adequar-ne sis i crear una ruta que els uneixi a tots. Ara bé, a la llarga, la intenció és que cadascun dels 14 municipis en tingui almenys un.

Respecte a les zones per autocaravanes, des del Consell Comarcal del Baix Penedès s’està treballant perquè els municipis adeqüin i ubiquin espais d’estacionament per aquest tipus de vehicles i poder captar així aquest tipus de turisme. Per ara, els municipis que han anunciat que habilitaran espais instal·lant punts d’aigua, de recollida d’aigües negres i un espai de pícnic són: Cunit, Albinyana, La Bisbal del Penedès, Banyeres, Sant Jaume dels Domenys i l’Arboç.

La darrera iniciativa per promoure el turisme al Baix Penedès compta amb la participació de l’humorista cunitenc Guillem Estadella, que realitzarà una sèrie de vídeos per a les xarxes socials presentant de manera divertida diferents punts d’interès de la comarca.

FER UN COMENTARI