El Bellvei Negre torna a la presencialitat

0
424
Gerard Jané (caves Jané Ventura), Ramón Valls (comissari), Gerard Colet (alcalde) i José Vaccaro (membre del jurat).

La sisena edició de la Jornada Bellvei Negre recupera enguany el seu format presencial, després de dues edicions en línia a causa de la pandèmia, i tornar a ampliar-se a dos dies d’activitats, que seran el primer cap de setmana d’abril, dies 2 i 3. Amb la majoria activitats ubicades al Centre cívic La Patronal i a la plaça Nova, però també amb algunes en altres espais del municipi.

La jornada té com a leitmotiv el Premi de Novel·la Bellvei Negre, al qual s’han presentat 80 originals, vuit dels quals han passat a la final. El jurat s’ha ampliat enguany a vuit persones i s’ha reduït el nombre de novel·les que cadascun d’ells havia de llegir. “Els obligàvem a llegir massa novel·les, i si volem qualitat, els membres del jurat han de tenir prou temps per llegir-les i valorar-les”, ha dit Ramón Valls, comissari de la Jornada i secretari del Premi. L’obra guanyadora es donarà a conèixer el diumenge dia 3 a partir de 2/4 de 12, i el seu autor s’endurà un premi de 1.200 euros, que atorga l’Ajuntament de Bellvei, i la publicació de l’obra en un llibre per part de Serial Ediciones; el primer finalista obtindrà 500 euros i la publicació en format llibre electrònic; i les altres sis novel·les finalistes també s’enviaran a l’editorial per si pot tenir interès en publicar-les.

Entre les novetats, Valls assenyala que aquest any sí que es podrà gaudir del concert de jazz que oferirà la Bellvei Band, i també el fet que la Jornada comptarà amb tres autors nous: l’escriptora catalana de gènere negre Teresa Duch; Fèlix Rueda, també autor de novel·les negres; i Francisco Melero, que escriu novel·la històrica propera al gènere negre.

De la resta d’activitats, destaquen la taula de debat de dissabte que comptarà amb la intervenció dels guanyadors del Premi Bellvei Negre de les cinc primeres edicions; la música i poesia de Les 3 claus musicals i la poetessa Anna Molina, la caminada amb els Senderistes la Muga i les visites guiades pel poble amb Joan Vidal i al local de les Gorres de cop amb Atanagrum, o el tast de vins, caves, formatges i xocolata.

L’alcalde Gerard Colet ha dit durant la presentació del Bellvei Negre que “és important que reivindiquem aquests premis literaris, en aquest cas en un poble petit com Bellvei, que apropa la cultura al nostre territori”.

FER UN COMENTARI