El Bellvei Negre, tres anys i un excel·lent estat de salut

0
1130
Gerard Jané (Jané Ventura), M. Rosa Nogué (ed. Gregal), Ramon Valls (organitzador) i Fèlix Sans (alcalde).

La jornada Bellvei Negre arribarà el 6 d’abril a la seva tercera edició, organitzada per l’autor belleienc Ramon Valls. En aquesta ocasió s’han presentat al concurs literari de novel·la negra 41 obres, de les quals el jurat ja n’ha triat deu de finalistes. L’obra guanyadora es donarà a conèixer el dia 6, com també s’hi presentarà el llibre la novel·la negra guanyadora de 2018, El complot de los inocentes, de M. Carmen Crespo.

Les deu obres finalistes són Camino a Quetumal, Días terribles, El Ángel pensativo, El secuestro de Martín Pereda, Hacia la libertad, La còpia, Los pasos en el vacío, Retrato de cadáver con fondo vegetal, Solo las palmeras brotan bien i Tatuaje 2.0. El jurat del premi està format per l’escriptora vilanovina M. Rosa Nogué (guanyadora del primer Bellvei Negre, ara en representació de l’editorial Gregal), Xavier Borrell (comissari del Cubelles Nois) i dos escriptors de novel·la negra, Josep Mascaró i la jutgessa Graziella Moreno. Hi ha en joc un premi de mil euros que atorga l’Ajuntament de Bellvei i la publicació de l’obra guanyadora, i la finalista veurà també publicada l’obra en e-book.

Al premi s’hi han presentat autors i autores de tot l’Estat; excepte una obra en català, tota la resta són el llengua castellana. Ramon Valls afirma que la clau del fet que la novel·la negra sigui moda arreu del món és en bona part que “és una novel·la social, que et posada davant de problemes que no volem veure però que hi són”.

La jornada haurà començat amb la presentació de la guanyadora de 2018 i s’acabarà amb el lliurament del premi 2019, però entremig s’hauran fet un tast de vins, xocolata i formatges a càrrec de Caves Jané Ventura, L’Obrador del Vendrell i Xerigots; una passejada per Bellvei a càrrec de Joan Vidal; un concert a càrrec de Les 3 Claus Musicals; un dinar negre en què tots els plats són negres; i la presentació de sis novel·les negres: Invisibles, de Graziella Moreno; ¿Dónde estás, corazón?, de José Vaccaro; Mar en piedra, de Xavier Borrell; La segona mort de Lorenzo Contini, de M. Rosa Nogué; i Conexión: la vidente i Complot Waterloo?, de Ramon Valls.

FER UN COMENTARI