El bestiari festiu del Vendrell, en 3D

0
291

L’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya escanejarà en 3D tota la imatgeria festiva del Vendrell per a la seva preservació i difusió. Es tracta d’un projecte pioner a Catalunya que compta amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell.

Concretament les bèsties que passaran per l’escàner seran el Drac Tallot, el Borinot de Foc, la Mulassa Feixuga, el Bou de Foc, el Drac del Vendrell, la Víbria, el Cabrot i el Cabrot petit, el Lleó i el Lleonet, l’Àliga i l’Aligueta, el Caramot i les Puces, els Cavallets, la Patatuf, les parelles de Gegants Teresa i Salvador i Jaume i Montserrat, a més dels Gegantons i els Nans.

L’Objectiu de l’escaneig en tres dimensions és preservar en format digital el patrimoni festiu del Vendrell. D’aquesta manera, es podran recuperar o reproduir amb el màxim de detall les imatges festives en cas que es perdin o es malmetin. A més, també ajudarà a la difusió, ja que les imatges en 3D es poden inserir en aplicacions de realitat virtual o realitat augmentada, se’n poden fer petites reproduccions perquè les utilitzin les escoles i es poden crear exposicions virtuals, un fet que aproparia la cultura popular i festiva a nous públics.

El conveni de col·laboració entre l’Agrupació del Bestiari de Catalunya i l’Ajuntament del Vendrell per a l’escaneig de la imatge festiva local es formalitzarà aquest divendres en un acte públic a la plaça Vella del Vendrell a partir de dos quarts de set de la tarda.

FER UN COMENTARI