El bloc de l’oposició serveix en safata l’aprovació del pressupost 2018 a Vilanova

0
1311

El tripartit d’esquerres de l’oposició a Vilanova (la CUP, ERC i Som VNG) ha tornat a posar sobre la taula la proposta de pressupost ja presentada l’any passat però amb algunes actualitzacions, que si el govern de CiU-PSC l’accepta, es compromet a abstenir-se i facilitar l’aprovació del pressupost municipal de 2018. A més, els regidors no adscrits (ex-UDC) Ariadna Llorens i David Montes també s’abstindrien.

Enver Aznar (SOM VNG) ha deixat clar que la seva proposta no és un pressupost alternatiu: “és una proposta molt mínims” valorada en dos milions d’euros, però que es fa sobre la base del pressupost que planteja el govern local, fent-hi retocs” valorats en dos milions d’euros (sobre un total de 76 milions). És a dir, “no toquem l’acció política del govern”.

I no perquè els agradi del pressupost sociovergent, però preferim influir en polítiques municipals que quedar-nos en la crítica”, ha dit Josep Asensio (CUP), deixant clar que aquests pressupostos “no tenen massa a veure amb els que farem quan governem”.

Olga Arnau (ERC) creu que aquest any és més fàcil que sigui acceptada la seva proposta, d’una banda perquè es fa amb més temps de marge per negociar, i de l’altra perquè deixen al criteri del govern quines partides treure o reduir per encabir les seves propostes.

Més socials
Les seves propostes passen per dedicar més recursos a serveis socials, a pressupostos participatius, a crear un fons d’adquisició d’habitatges, a prevenció de violència masclista, al foment del cooperativisme, a estudiar la municipalització dels serveis que l’Ajuntament té externalitzats, a crear fer un estudi per tenir un alberg municipal, a disposar d’un local per a joves que sigui definitiu i també a 60.000 euros per fer un pla comercial integral de tota la ciutat. A més, reclamen tarifació social a les escoles i les llars d’infants, aturar qualsevol modificació urbanística important, començar reunions per elaborar un nou pla d’ordenació urbanística municipal i compensar el fort increment de l’IBI en l’habitatge amb bonificacions per a les rendes més baixes.

Suport dels no adscrits
La regidora no adscrita Ariadna Llorens recorda que ella i Montes van deixar el govern ara fa un any, quan es van assabentar just abans de començar el Ple del pressupost que CiU-PSC l’havien pactat amb el PP i la no adscrita Carmen Reina (ex-Cs), i ja fa un any veien “coherent” els plantejaments de la CUP, ERC i Som VNG. Sobretot pel pla de comerç (després d’aprovar la liberalització horària) i pel fet de frenar qualsevol requalificació urbanística de pes fins a finals de mandat.

FER UN COMENTARI