L’edifici afectat per un incendi dissabte a la tarda al barri de la Girada de Vilafranca estarà  aproximadament un mes a estar rehabilitat del tot. L’alcalde, Pere Regull, i el regidor de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa, ho han anunciat avui el matí a la premsa, a la vegada que han explicat com l’Ajuntament ha actuat per donar resposta als seixanta veïns i veïnes afectats.

Com que l’estructura de l’edifici no va quedar afectada, els veïns poden accedir a l’edifici sempre que volen. Malgrat això, no hi poden viure perquè no hi ha ni electricitat ni gas. L’alcalde ha explicat que calculen que el bloc no estarà totalment arreglat fins d’aquí a un mes: “Primer cal fer tota la instal·lació elèctrica comunitària nova i després caldrà revisar pis per pis si hi ha alguna avaria en el sistema. Els veïns podran anar tornant a casa seva a mesura que es vagin revisant els pisos. Calculem que fins d’aquí a un mes no hi tornaran a ser tots”, explicava l’alcalde. També ha anunciat que l’Ajuntament està pressionant a l’Agència Catalana de l’Habitatge, propietària del bloc, perquè busqui pisos alternatius per  a les famílies afectades.

La resposta municipal
Des de l’Ajuntament s’insisteix que la propietat de l’edifici i de tots els pisos és de l’Agència Catalana de l’Habitatge i s’explica que des d’un primer moment es va fer tot el que es tenia a l’abast per estar al costat de les famílies afectades: “Com a Ajuntament vam actuar des del minut zero. Tant bon punt vam tenir informació del sinistre, el regidor de la Policia Local es va personar al lloc dels fets i es van activar les regidories de  Serveis Socials, Ciutadania i Joventut ja que vam veure que hi havia una seixantena de persones a les quals havíem d’atendre i donar aixopluc”, comenta el regidor de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa. El mateix dissabte segons l’Ajuntament, tots els veïns que ho van voler van poder passar la nit a l’alberg municipal. La majoria, però, va decidir allotjar-se en cases de familiars d’amics, d’altres van voler-se quedar fora dels pisos per por que algú hi entrés a robar i només dues famílies van traslladar-se a l’alberg.  “L’Ajuntament està posant tots els seus recursos a l’abast per atendre solidàriament uns veïns que han patit un sinistre en un edifici que no és propietat municipal, però creiem que com a govern hem de fer el màxim per atendre les seves necessitats”, manifesta Zaballa.

3 famílies a l’alberg
Des de dissabte l’Ajuntament diu haver posat l’alberg a total disposició dels afectats i anuncia que així serà fins que puguin tornar a casa. A més de l’allotjament, els ofereix també un servei de bugaderia i càtering i complementarà el servei de beques de menjador escolar per a tots els infants que van a l’escola o a l’institut del barri de la Girada, ja que l’alberg està just a l’altra punta de la vila.  Com que els veïns i veïnes de l’edifici pertanyen a col·lectius vulnerables, els Serveis Socials municipals els faran una atenció personalitzada. Per altra banda, ha garantit als veïns que l’edifici sinistrat estarà vigilat les 24 hores del dia.

FER UN COMENTARI