El bus urbà de Vilafranca amplia el recorregut i incorpora parades noves

0
107

A partir de dimarts que ve, 24 de maig, el servei de bus urbà de Vilafranca del Penedès amplia recorregut, incorpora alguna nova parada i inicia la renovació progressiva de moltes marquesines de la vila.

Fins ara les dues línies de bus recorrien tots els barris, cadascuna d’elles amb un sentit diferent. Ara bé, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Aureli Ruiz “això no es complia totalment en alguns punts com el barri del Molí d’en Rovira o la Girada. Amb les modificacions que ara introduïm aconseguim cobrir més espais i  que una ruta vagi en el sentit horari i l’altra a contra horari”, comentava.

A banda d’aquesta adaptació, s’han incorporat algunes parades noves, com una doble situada a l’avinguda Zona Esportiva, just davant de la zona de pràctiques de les autoescoles i que se suma a les que ja hi ha davant del Complex Aquàtic i de la Fassina. Aquesta nova doble parada incorpora el nou format de marquesina, amb pèrgola per protegir del temps i uns tòtems que a més d’indicar el nom de la parada informen sobre l’hora prevista de pas del bus: “Volem anar instaurant aquest nou model de marquesines en bona part de les parades que hi ha a la vila perquè representen una millora de l’espai fent-les més amables i garantint una estada més tranquil·la”, comentava Ruiz.

Finalment, la darrera modificació que incorpora el servei és la posada en marxa del Cridabus (bus a demanda) en determinats espais més allunyats, com són la Residència Mare Ràfols i els Til·lers. Es tracta d’un servei molt similar al Pasbus que funciona els diumenges i festius i que permet sol·licitar parada demanant cita prèvia. En aquest sentit, des de la regidoria de Mobilitat es fa una valoració positiva del Cridabus des de la seva posada en marxa: “té un nombre estable d’usuaris i ens ha servit per optimitzar el servei adequant-lo a les necessitats reals i, per altra banda, ser més sostenibles”, indicava el regidor.

Tots aquests canvis s’han introduït per donar resposta al Pla de Mobilitat Urbana. Les dues línies de bus funcionen de dilluns a divendres de 6.50 a 21.45 (L1) i de 7.10 a 21 h (L2), mentre que els diumenges i festius funciona sota demanda prèvia. Actualment, el nombre d’usuaris del servei de bus urbà de Vilafranca del Penedès és d’uns 5.500 mensuals. Aquesta xifra és un 25% inferior a la que es registrava abans de l’inici de la pandèmia, tot i que en els darrers mesos s’està notant certa recuperació.

 

FER UN COMENTARI