El CAAD busca voluntaris per cuidar gatets nascuts recentment

0
1433
PIXABAY

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de la Mancomunitat ha activat el programa de cases d’acollida de gatets lactants, ja que estan començant a recollir cadellades de gats abandonats, molts dels quals han perdut la mare. Moltes d’aquestes cadellades abadonades  (més d’un 40% dels gats que neixen al carrer) són fruit de gats que, malgrat ser adoptats o comprats, no havien estat esterilitzats.

Ja fa dos anys que el CAAD desenvolupa aquest programa amb voluntaris que serveix per atendre correctament als gatets i assegurar-ne la supervivència. Aquest 2020 també s’han editat uns recursos informatius, molt gràfics i entenedors, que informen i resolen els dubtes, abans i durant el procés de casa d’acollida.

Fer de mainadera implica tenir un o més gatets en acollida temporal fins que mengin per tots sols, amb el que sempre seran cadells de menys de 2 mesos sense la seva mare. Cal que les persones interessades resideixin a prop del CAAD i es puguin desplaçar el més aviat possible un cop rebin l’avís que hi ha gats a atendre. Les persones que facin de mainaderes s’hauran de comprometre a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin i a socialitzar-los amb el tracte humà, de cara a la seva adopció posterior.

El centre proporcionarà informació, la llet i les medicacions necessàries, i gestionarà la salut dels gatets fins que aquests es donin en adopció. Els acollidors podran fer difusió privada dels gatets quan es puguin donar en adopció, però serà el CAAD Penedès qui farà el procés d’adopció final. Les persones interessades poden escriure a caad@mancomunitat.cat, trucar al 93 810 06 98 opció 6 o bé emplenar el formulari que trobaran al web caad.mancomunitat.cat.

FER UN COMENTARI