Degut a la bonança climàtica d’aquest inici d’any, s’han avançat els períodes de zel i gestació dels gats que habitualment es produeixen a la primavera. L’arribada al centre de les primeres cadellades abandonades, que en molts casos arriben sense la mare que els alleta, fa necessari activar una crida per incorporar més voluntaris a la borsa de mainaderes per tal que els puguin cuidar i donar posteriorment en adopció.

Fer de mainadera implica tenir un o més gatets de menys de dos mesos en acollida temporal fins que mengin per si sols. A més, com que apareixen amb poc marge d’hores, els interessats han de ser persones que resideixin a prop del centre i que s’hi puguin desplaçar ràpidament un cop rebin l’avís. Les persones que facin de mainaders s’hauran de comprometre a portar l’animal a les revisions veterinàries periòdiques que requereixin (control de pes, revisió estat de salut, atencions i cures especials…) i a socialitzar-los amb el tracte humà de cara a la seva adopció posterior.

Tot i que és recomanable tenir experiència prèvia alletant gatets, no és imprescindible, i els professionals el CAAD s’encarregaran de donar informació i consells bàsics. El centre també proporciona la llet i les medicacions necessàries, així com de les revisions veterinàries. Les persones interessades poden escriure a caad@mancomunitat.cat o trucar al 93 810 06 98.

Aquestes mesures d’emergència són pal·liatives davant el gran nombre d’animals que s’abandonen cada any i per aquest motiu els professionals del centre de la Mancomunitat insisteixen en la necessitat d’esterilitzar els nostres gossos i gats per acabar amb l’abandonament d’animals domèstics.

FER UN COMENTARI