El Base Calafell puja a 1a Divisió de futbol femenina

0
335
Gol al darrer minut que va donar la victòria, la lliga i l’ascens a les calafellenques (foto: Calafell Valo).

L’Escola de Futbol Base Calafell CF es va proclamar diumenge a la tarda campiona del grup 1 de Segona Divisió de futbol femení en derrotar en la darrera jornada les segones classificades, el Terres de Lleida, per 3 a 2, i va obtenir automàticament l’ascens a Primera. Va ser en un matx en què s’hi jugaven el campionat, que les visitants dominaven per 1-2 a manca de deu minuts per acabar, però les calafellenques van poder capgirar amb dos gols en els darrers minuts (el 83 i el 89) d’Elia Bayo. El Calafell ha acabat amb 58 punts, cinc més que el Terres de Lleida, a qui li queda un partit endarrerit i ja no les pot atrapar. També han estat l’equip menys golejat de la lliga de 2a Divisió, amb només onze gols encaixats en 26 partits.

Al mateix grup 1, el Vilanova CF ha quedat vuitè amb 26 punts i l’Escola de Futbol Base Vendrell ha estat desè amb 13 punts.

Hi ha un altre equip penedesenc que ho té tot de cara per pujar, però que haurà d’esperar. L’equip femení de La Granada CF, amb tan sols dos anys, ha fet una temporada excel·lent: ha quedat segon del grup 3 de Segona Divisió, només ha perdut els dos partits contra el FC Barcelona C (que ha quedat invicte) i ha guanyat tots els altres. Ara fa tres setmanes, el 14 d’abril, van jugar a casa contra el Molins de Rei, que anaven terceres, i en un camp ple de gom a gom, van poder golejar 5-0 i assegurar-se el subcampionat, amb quatre gols d’Abril Rodríguez, la pitxitxi de tota la competició amb 51 dianes. Les granadenques han sumat un total de 72 punts. En principi, només pugen a Primera les campiones dels sis grups, però si hi ha cap incidència, algun ascens compensat o algun equip de categories superiors es retira, ocupa la seva plaça el millor segon classificat, que en aquest cas seria el de les granadenques. Una casuística força habitual: l’any passat, per exemple, van pujar les quatre millors segones.

Al mateix grup 3, el Subirats UE ha quedat setè amb 37 punts i l’Avinyonet onzè amb 13 punts.