El calafellenc Àlex Toledo posa rumb aquest any cap a MotoGP

0
697

El pilot calafellenc de 19 anys Àlex Toledo és a punt de començar una temporada que espera que sigui la que el catapulti cap a la categoria reina del motociclisme, la Moto GP. Enguany el seu equip Easyrace Team li ha facilitat una Yamaha amb unes prestacions per competir al màxim nivell i superar la vuitena plaça assolida l’any passat al FIM CEV Repsol Moto2. El seu objectiu: ser campió d’Europa en la competició que és l’avantsala del Mundial de MotoGP.

Una moto de competició

La moto amb què comptarà ha estat dissenyada exclusivament per a la competició, a diferència de la de l’any passat, que va ser “treta del món del carrer i la carretera”, indica. Serà, doncs, una màquina “purament de curses, que és més difícil de pilotar”. Pesarà 30 quilos menys, fet que li permetrà reduir el temps uns dos segons per volta respecte a la temporada passada, i també té com a punt fort  les frenades, però la traçada de les corbes serà més dificultosa.

El calafellenc va quedar l’any passat subcampió d’Europa en una de les subcategories del FIM CEV Repsol Moto2, la Stock 600, i va quedar en la vuitena posició en la classificació general després de fer deu podis, amb tres victòries.

El certamen de Moto2 constarà enguany de set proves. Toledo s’estrenarà al circuit portuguès d’Estoril el 25 d’abril. El 9 de juliol ho farà al circuit Ricardo Tormo de València. El 13 de juny correrà al circuit de Barcelona-Catalunya. El 25 de juliol anirà al MotorLand Aragón, on la temporada passada es va imposar en totes les curses disputades. Les dues darreres cites seran al circuit de Xerès el 17 d’octubre i tancarà la temporada el 7 de novembre de nou al Ricardo Tormo. El calafellenc ha fet a més dos tests aquesta setmana a Almeria, un dels quals provant la Moto 2.