Aquest dilluns s’ha inaugurat oficialment el Camí del Vi, un itinerari interpretatiu i experiencial de tres quilòmetres i mig que uneix Vilafranca amb la Torre de Les Aigües (Pacs del Penedès). El recorregut, molt planer, permet aprendre i gaudir amb tota la família el que ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori, en els àmbits econòmic, social, cultural, mediambiental i turístic.

El projecte s’inaugura després de tres anys que s’iniciés i per fer-lo realitat s’han invertit 350.000 euros, la meitat dels quals han estat aportats per la Generalitat a través de la Direcció General de Turisme.

L’itinerari té un primer tram urbà des de l’Oficina de Turisme, pel c/ Oriol, el parc de Sant Julià, el Pla del Diable i fins al camí de la Bleda, on s’inicia un passeig de 2 km entre vinyes que finalitza a la Torre de les Aigües. El recorregut permet aturar-se a vuit estacions sensorials que apropen al visitant al procés d’elaboració del vi, el cicle de la vinya, la DO Penedès, el món rural i la història de la viticultura a la comarca, etc.

El projecte, valorat en 350.000 euros, ha estat subvencionat al 50% per la Direcció General de Turisme de la Generalitat. Pel seu director general, Octavi Bono, “el Camí del Vi és un projecte singular que posa de manifest l’aposta de Vilafranca pel seu principal actiu turístic: el món de la vinya i el vi”. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Dolors Rius, ha destacat que es tracta d’un “projecte que combina, camp i ciutat i que té moltes possibilitats en l’àmbit turístic, cultural, de natura, esportiu, de salut i educatiu. Ara cal que la ciutadania se’l faci seu i en sigui el principal prescriptor. Està a l’abast de tothom”. Finalment, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha explicat que aquest itinerari en un futur haurà d’enllaçar amb altres del voltant de la vila i que, a banda dels turistes, qui més se n’ha de beneficiar és la ciutadania.

El futur de la Torre de les Aigües
El Camí del Vi té com a punt final la Torre de les Aigües, un edifici emblamàtic que antigament tenia tres pisos més que ara i que servia per subministrar aigua a les barriades més baixes de Vilafranca. En un futur es preveu que aquest edifici esdevingui un centre d’interpretació històric i de l’aigua.

FER UN COMENTARI