El cas de la junta general de Parven presumptament falsificada, a la Fiscalia

0
267
Regidors del grup municipal de Som Poble-ERC.

El grup municipal de Som Poble-ERC a l’Ajuntament del Vendrell ha fet públic que funcionaris de l’administració local han portat a la Fiscalia l’acta presumptament falsificada per l’empresa d’aparcaments i gestora de les zones blaves del Vendrell, Parven 93. Es tracta, concretament, d’una acta d’una Junta General de Parven 93 que no s’hauria celebrat i que, donat el cas, esdevé un fet que podria suposar un delicte tipificat en el Codi Penal.

Som Poble-ERC ja va ho va denunciar públicament a la primavera, però “davant la nul·la resposta del govern municipal”, el grup que lidera l’oposició va presentar una moció al ple del mes de maig on demanava la intervenció de l’Ajuntament del Vendrell per investigar el tema, així com la immediata dimissió de l’administrador únic en el cas de que es confirmessin els fets. Durant el ple, però, Som Poble-ERC va haver de retirar la proposta “davant l’intent del govern de modificar els acords presentats en la moció”, expliquen a través d’un comunicat.

Per aquest motiu, el grup municipal va posar en coneixement dels principals funcionaris de l’ajuntament (Secretaria, Interventor i Cap de Serveis Jurídics) els fets. En els darrers dies, segons ha fet públic ara el mateix grup polític, aquests han emès un informe conjunt que confirma allò que Som Poble-ERC havia denunciat: el fet de que hi hauria una possible conducta tipificada com a delicte. Per això, “en la seva obligació com a funcionaris públics, han posat els fets en coneixement de la Fiscalia i, a més, demanen la convocatòria urgent d’una Junta General de Parven 93 per adoptar les decisions que s’estimin escaients als efectes de depurar responsabilitats davant la gestió duta a terme per l’administrador únic de Parven 93”, apunten.

Zones blaves presumptament il·legals

som Poble-ERC també ha anunciat que l’oficina antifrau investigarà dues zones blaves (c/ Cerdanya i Plaça de les Moreres de Coma-ruga) explotades de forma presumptament il·legal durant anys per part d’aquesta empresa. Després de les seves denúncies als mitjans de comunicació, el grup municipal ha confirmat que en les darreres setmanes s’ha eliminat la zona blava en tots dos aparcaments, la qual cosa “demostra a les clares la situació d’il·legalitat que durant anys s’ha permès, amb el beneplàcit dels governs del PSC”.

Ara, Som Poble-ERC ha confirmat que la denúncia ha estat acceptada i que l’Oficina Antifrau ha iniciat les oportunes investigacions demanant un seguit d’informació i documentació sobre Parven 93 i les zones blaves a l’Ajuntament del Vendrell.

FER UN COMENTARI