El jutjat núm 5 del Vendrell ha dictat acte d’obertura de judici oral en el cas de les multes de zona blava anul·lades durant el mandat 2011-2015. El jutge considera que d’aquells fets “n’apareix com a criminalment responsable Francisco Clavero Sanz”, que era el regidor de Seguretat Ciutadana en aquella època, i afegeix que “poden ser incardinats en el tipus de prevaricació”.

El jutge ordena, a més, que s’informi la fiscalia i les altres parts acusadores personades perquè formulin escrit d’acusació. L’Ajuntament de Calafell, per la seva banda, ja ha avançat que acusarà també per malversació de fons públics, a més de prevaricació, per tal d’aconseguir el rescabalament del perjudici econòmic causat a les arques municipals. Les multes estan més que prescrites i són incobrables, però el consistori creu que la reparació del dany es pot exigir a qui el va causar.

En el període 2011-2015 es van arribar a anul·lar unes 800 sancions de la zona blava de Calafell. El jutjat, però, se centra en 400 dels expedients cancel·lats, que afectaven regidors de l’equip de govern de llavors i familiars seus. Clavero s’hauria “perdonat” ell mateix 196 multes, a més d’unes quantes desenes als seus familiars directes i a les empreses en les quals treballaven.

El jutge considera que les cancel·lacions no estan motivades i rebutja els al·legats presentats per Clavero en la seva declaració. L’exregidor va argumentar que les multes eren perdonades a vehicles de polítics o funcionaris que estaven exercint funcions oficials.

El jutge ha arxivat les actuacions referides a dos comandaments de la Policia local, que havien estat imputats en aquest procediment.

FER UN COMENTARI