El Casal de Vilafranca dedica un cicle teatral als estralls emocionals de la guerra

0
1077
Salvador Casals, gerent de l'entitat, Miquel Àngel Garcia, president, i Albert Puig, membre de la junta directiva i responsable de la Tribuna. // FOTO: LA FURA

El Casal-Societat La Principal de Vilafranca del Penedès ha presentat aquest matí una nova edició del Cicle Platea, proposta teatral de petit format que enguany girarà al voltant dels conflictes i les conseqüències emocionals i psicològiques de la guerra.

Salvador Casals, gerent de l’entitat, explicava que aquest 2020 s’ha decidit “apropar les emocions dels espectacles al públic”, de manera que el lloc d’actuació s’ha traslladat de la platea a la Sala 1 de l’edifici: “amb l’experiència d’Escena Penedès, la programació teatral de grups amateurs penedesencs, hem vist que aquesta sala és un espai que funciona molt bé per emocionar el públic, i per això les representacions del cicle es duran a terme aquí”. Per Casals, el Cicle Platea trenca amb la línia general dels espectacles de temporada del Casal, perquè “a banda d’entreteniment volem aportar una vessant més cultural i amb discurs, que en aquesta edició apropi les gestions de les emocions i les conseqüències de les guerres i migracions al públic”.

Dolor i silenci

Els espectacles d’aquest cicle seran Memòria de les oblidades, una obra basada en la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates durant la guerra i postguerra civil, amb Rosa Andreu i Ferran Barrios; Mort a les cunetes, espectacle amb David Pintó i Joan Valentí que narra l’afusellament de nou republicans i la fuga de Josep Nin; i Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer), espectacle que combina música, poesia, cançons i paraula a càrrec de Namina, Carles Beltran i Lali Barenys.

A més a més, una de les xerrades de la Tribuna Casal (cicle de xerrades obert a tothom que convida ponents experts en diversos temes) tractarà les emocions i efectes de la guerra i el seu traspàs generacional. Aquesta xerrada comptarà amb la presència dels psicòlegs Antoni Puimedon, Lluís Fortuny i Mercè Coca i es durà a terme a la Sala Zazie el 17 de febrer a les 20h. Per Albert Puig, responsable de la Tribuna, la confència servirà per “adquirir eines per gestionar les situacions emocionals i psicològiques que les generacions afectades no van verbalitzar”.

El primer espectacle es representarà aquest dissabte a les 20.30h del vespre, i les entrades ja es poden adquirir a la pàgina web del Casal. Enguany només hi haurà 75 places per a cadascun dels espectacles.

FER UN COMENTARI