El Casal de Vilafranca recupera el cicle de cinema familiar

0
264
Salvador Casals (gerent del Casal), Carles Casas (en el paper del conserge Calaf) i Rose May (secretària de la junta), a la sala Zazie.

El Casal impulsa a partir d’aquesta setmana una nova activitat, que de fet és recuperada, ja que antany ja havia existit i en van gaudir diverses generacions d’infants de Vilafranca i comarca: el cicle de cinema infantil els diumenges al migdia. De moment es farà una sessió al mes (al maig i al juny) però de cara al setembre l’entitat es plantejarà d’incrementar-ne la periodicitat. De la mà de la distribuïdora Pack Màgic, les primeres projeccions seran de “El bosc de Haquivaqui” (23 de maig) i “Al sostre del món” (20 de juny), amb entrada gratuïta per a socis del Casal i al preu de 5 euros per a la resta del públic.

Abans de cada sessió, els infants s’hi trobaran el Calaf, un personatge recuperat de la història del Casal, que en va ser conserge durant dècades, i que en farà l’acompanyament i la dinamització amb alegria i bon humor.

Salvador Casals, gerent de la Societat, explica que “teníem un deute amb la seva memòria”; a tall d’anècdota, recorda que al 1939 va evitar la crema del Teatre per part dels soldats del bàndol franquista, i que va passar dues setmanes a la presó per no delatar uns joves que van repartir pasquins durant la dictadura”.

FER UN COMENTARI