El Casal Popular de Vilafranca desvetllarà el seu nom a la celebració del cinquè aniversari

0
1949
L'espai gastronòmic del Casal, gestionat per El Mussol. // CASAL POPULAR

El Casal Popular de Vilafranca, projecte autogestionat situat al carrer Sant Raimon de Penyafort; celebrarà aquest dissabte els seus primers cinc anys de vida. El Casal és una iniciativa col·lectiva formada per desenes de socis i sòcies que fomenta activitats culturals, polítiques i lúdiques de tot tipus, ofereix un espai per a col·lectius de la vila i també compta amb un espai gastronòmic, que els darrers dos anys ha estat gestionat pel grup El Mussol.

La celebració d’aquest primer lustre pretén dotar el Casal d’una identitat encara més pròpia, que representi el moviment social, polític i comunitari que s’ha anat teixint dins les seves parets entre diversos col·lectius i entitats sense ànim de lucre del territori. És per això que durant els actes de l’aniversari es donarà a conèixer el nom definitiu de l’espai, escollit a través d’un extens procés participatiu; i també el nou logotip de l’entitat.

La programació, que s’iniciarà a les 10.30h del matí amb una classe oberta de ball de bot, finalitzarà ben entrada la nit amb una festa a càrrec dels grups Zapato y Cordón, Mabel Flores i The Rigodonians. A més, durant tot el matí s’elaborarà un mural a la façana de l’edifici, amb la col·laboració del Col·lectiu Gargot; i també hi haurà animació per als més petits de la mà de Guida Sellarès i el seu espectacle “De mi a sol”. L’acte principal, però, no tindrà lloc fins les 12.30h del migdia; ja que serà durant el vermut, amenitzat pels DJs locals de La Cara B i Virkut, quan Penedès amb Palestina farà el pregó i es donarà a conèixer, finalment, el nom del Casal i el nou logotip. A més, els assistents podran gaudir d’un dinar a càrrec d’El Mussol, un karaoke a les 19h de la tarda i un sopar a base de pizzes abans de la festa.

L’espai del Casal pretén ser un projecte “autogestionat, anticapitalista, feminista, ecologista, solidari i intergeneracional; un espai de trobada i acollida i una llar que potenciï la diversitat, l’activisme i el territori com a punt de partida i d’arribada”. És, de fet, un projecte que vetlla per la proximitat i sostenibilitat dels seus productes (tant per la gastronomia del Mussol com per la gestió de tot l’edifici) i busca oferir un espai a tots els col·lectius i activitats que ho desitgin. Aquest lustre consolida la iniciativa, ideada per un grup de penedesencs deu anys enrere.

El cartell dels actes de celebració d’aquest dissabte. // CASAL POPULAR DE VILAFRANCA

FER UN COMENTARI