El castell de Sota-ribes museïtzat obrirà a finals de maig

0
264

Els treballs de rehabilitació del castell de Bell-lloc estan arribant a la seva fi i si no hi ha cap contratemps, a finals de maig l’Ajuntament farà tot un cap de setmana d’actes inaugurals per donar solemnitat a la recuperació per al municipi d’aquest emblemàtic edifici. A l’estiu l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, havia anunciat que estaria per Sant Pau, i finalment s’haurà allargat quatre mesos més.

Garrido explica que les obres que s’hi han fet han estat “molt respectuoses amb la història i amb l’edifici”, mantenint-hi totes les estances, amb bigues i portes de fusta i el manteniment de molts elements arquitectònics que no deixen cap ombra de dubte que les visites es troben en un monument històric. Les obres hauran costat 700.000 euros, el 57% dels quals hauran vingut de subvencions.

Així, tan sols arribar ja es pot observar el camí arranjat i amb plafons explicatius; també hi ha plafons al pati del castell, que està enjardinat i que fa la funció de benvinguda. Des d’allà es pot accedir a la sala de tastos o bé al castell, on hi ha recepció i punt d’informació i accés a les estances. Als pisos superiors hi haurà l’espai dedicat a José de Udaeta, el mestre de les castanyoles, que hi va viure. El seu dormitori es trobava precisament a la torre circular del castell, de 19 metres d’alçada, i que és l’únic element que es conserva del conjunt defensiu dels segles IX-X.

Ribes turístic

El regidor de Cultura, Josep Moya, també ha anunciat que el renovat castell podrà ser escenari de múltiples actes culturals de caire local i comarcal, per exemple, hi poden haver concerts de petit format al pati interiors, també s’hi poden fer casaments, o concerts de més gran format a l’exterior del recinte.

D’altra banda, coincidint amb l’obertura del castell de Sota-ribes restaurant, s’ha creat una ruta circular de 4,25 quilòmetres entre bosc, vinyes, masies i torrents al voltant de Ribes, que unirà el propi castell amb l’ermita de Sant Pau (també restaurada), les Timbes i el futur centre d’interpretació dels Indians, que l’Ajuntament també preveu obrir aquesta mateixa primavera. A partir d’aquí, entre ermita, castell i Indians, el Consistori redoblarà la seva aposta per la promoció turística del municipi vinculada a elements patrimonials “i orientada a un turisme familiar i respectuós amb la natura”, ha indicat Garrido.

FER UN COMENTARI