El centenari CF Calafell, a punt de desaparèixer si no accepta fusionar-se amb la UE Segur

0
520

L’Ajuntament de Calafell és a punt de desnonar l’històric Club de Futbol Calafell. L’administració local ha decidit que el millor per al futbol calafellenc és fusionar els quatre clubs existents. Només dos han acceptat, i als alttres dos, l’Ajuntament els ha comunicat que no els cedirà més els camps municipals, ni per entrenar, ni per pujar. Al CF Calafell, el termini venç aquest 15 d’agost. A l’Athlètic Segur li dona un any més de marge. Tots dos juguen a 3a Catalana.

L’acord de fusió, que de fet era d’afiliació, perquè el van subscriure l’Escola de Futbol i la UE Segur, data de l’11 de maig, i té una vigència de quatre anys, prorrogable. Estableix que hi haurà dos equips sèniors, l’A i el B (sub-23) i la cessió del camp municipal Joan Rios totes les tardes i vespres de la setmana. Això deixa el CF Calafell, que enguany ha complert 98 anys, sense lloc per jugar, i l’aboca a la seva desaparició.

Dilluns de la setmana passada es va fer una assemblea del CF Calafell en què sis socis històrics del club es van constituir en comissió de crisi i van demanar una reunió amb l’alcalde de Calafell, Jordi Ferré, per intentar trobar una sortida acceptable. La reunió serà avui dilluns a les 6 de la tarda.

El president del CF Calafell, Francisco Pérez, considera que la decisió de l’Ajuntament de fusionar els clubs locals “no té cap sentit”. Creu que això ho haurien de decidir els clubs, no l’Ajuntament: “no és normal que l’Ajuntament imposi una fusió, que no la vol ningú”. En el fons, hi veu una revenja per la seva crítica a l’Ajuntament. Fa dos anys, Pérez va denunciar públicament que l’Ajuntament no donava subvencions als clubs; després, va criticar que contractés una empresa privada, al preu de 200.000 euros anuals, per gestionar la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament que comanda Artur Peña; i més tard, segons Pérez, l’Ajuntament va pressionar l’Escola de Futbol perquè deixés l’afiliació que tenia amb el CF Calafell, “que anava bé, i ara s’ha afiliat amb la UE Segur”.

FER UN COMENTARI