Aquest matí s’han inaugurat les obres de remodelació, ampliació i dignificació del Centre d’Acollida Abraham de Vilafranca impulsades per Càritas i l’Ajuntament de la vila. La intervenció ha tingut lloc en els darrers mesos i ha servit per engrandir l’espai del menjador, modernitzar la cuina, renovar el mobiliari de les habitacions i fer un nou espai de dutxes comunitàries a la planta baixa perquè puguin servir també per usuaris de fora el centre. Tot i la seva ampliació, la capacitat és la mateixa que abans: per a 10 homes que poden estar-hi una setmana al mes.

El Centre d’Acollida Abraham es va inaugurar l’any 2000 fruit d’una col·laboració entre les dues mateixes entitats que ara. Des del 2007 que no s’hi feia cap intervenció important i, tal com ha indicat el regidor de Servei a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa: “Ara estem parlant d’un quipament de primer ordre, de referència a la vegueria”. Per la seva banda, Ramon Eduard Carbonell, president de Càritas Diocesània de Sant Feliu ha convingut que tocava posar al dia l’equipament i ha insitit en continuar treballant per donar un sostre als sensellar i tractar-los amb el respecte que es mereixen.

En l’acte d’inauguració també hi ha participat el bisbe Agustí Cortés que ha destacat la trajectòria de Vilafranca en l’acollida, mentre que l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha subratllat la importància dels valors de solidaritat i acollida de la societat.

Abans dels parlaments inaugurals Càritas ha commemorat en el mateix espai el Dia Mundial de les Persones Sense Llar, que tindrà lloc el 25 de novembre i ha presentat la campanya “I tu, què hi dius?”. Per fer-ho ha comptat amb el testimoni de set persones que s’han trobat en un moment o altre sense llar i que han trobat sostre gràcies a Càritas. Des de l’ONG es reclamen polítiques per lluitar contra el sensellarisme des de totes les administracions.

FER UN COMENTARI