El centre de dia que esdevindrà Racó de la gent gran, a la Bisbal

0
1283

L’alcaldessa Agnès Ferré afirma que el lloc on s’havia previst obrir el centre de dia no pot acollir-lo a causa de la normativa urbanística vigent, i que en el seu lloc preveu ubicar-hi de manera provisional El racó de la gent gran a partir del mes de setembre. L’espai va ser al març de l’any 2015, a vigílies de les eleccions municipals, per part de l’anterior govern d’ERC, i l’actual alcaldessa (del PDeCAT) assegura que es va fer “coneixent que aquesta ubicació no podia acollir aquest ús, sense haver tramitat la sol·licitud del servei de centre de dia a la Generalitat i sense haver iniciat cap mena de tràmit legal per donar-lo d’alta”.

L’Ajuntament informa que l’espai hi ha el mòdul no pot ser utilitzat com a centre de dia ni provisionalment ni de forma definitiva; que no pot rebre autorització com a centre públic i això vol dir que la gestió s’hauria d’externalitzar; que l’Ajuntament no pot oferir aquest servei directament amb personal propi, ni ara ni quan es va fer el projecte; que al Baix Penedès hi ha places disponibles de centre de dia, per la qual cosa la Generalitat no els concedirà més places.

En els propers mesos l’Ajuntament s’ha compromès a fer un estudi per conèixer quina demanada hi ha a la Bisbal d’un centre de dia; en cas que fos alta, plantejaria un canvi en el planejament urbà per crear-lo, encara que la gestió hagués de ser privada.

El nou racó de la gent gran, doncs, acollirà les activitats matinals que fins ara es fan al Centre Municipal de Cultura per a majors de 65 anys, com a la gimnàstica o els tallers de memòria i benestar emocional, o el Servei Bon Dia que s’ofereix des de l’Ajuntament. A la tarda, acollirà l’Associació de Jubilats i tindrà la funció de casal d’avis.

FER UN COMENTARI