El Centre de Llorenç del Penedès estrena seu social

0
1373
Les autoritats, durant la inauguració.

Diumenge al migdia va tenir lloc l’acte formal d’inauguració del nou edifici del Centre de Llorenç, amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; la directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Àngels Blasco; i l’alcalde Jordi Marlés, entre altres autoritats, a més, del president actual del Centre, Jordi Rafecas, i del president sortint de l’entitat, Josep Maria Vinyes.

 

La nova seu social del Centre s’ubica al carrer Ponent, núm. 20; té una superfície total de 1.200 m2, i compta amb una planta baixa on s’han habilitat dues sales i una planta superior amb oficines. L’edifici annex inclou el vestíbul i una àmplia la sala polivalent, la Sala Gran, preparada per acollir tot tipus d’activitats culturals i festives com ara teatre, concerts, exhibicions de folklore o xerrades, entre altres.

 

El Centre és una societat cultural i lúdica que es va fundar l’any 1889 amb el nom de Centre Moral i Instructiu. La defensa de la llengua i la identitat catalanes ha estat una constant al llarg de la història l’ateneu llorencenc, que integra tres grans seccions: la colla els Falcons, creada l’any 1942 (és la colla falconera en actiu més antiga existent); el Ball de Bastons, creat l’any 1896 (ball centenar); i el Grup de Teatre del Centre, creat l’any 1889. L’any passat va rebre la Creu Sant Jordi de la Generalitat.

FER UN COMENTARI