L’entitat preveu fer una inversió de 580.000 euros, per això ha demanat finançament a la cooperativa Coop57 i està recollint avals mancomunats dels socis i sòcies

El Centre Excursionista del Penedès (CEP) està decidit a adquirir una nova seu social que li permeti gaudir de més espai per poder créixer com a entitat i tirar endavant diverses activitats que en el local actual, de 80 m2, no pot tirar endavant.

El projecte que el CEP té sobre la taula preveu adquirir un local a Vilafranca d’uns 500 mi equipar-lo. En total, es creu que caldrà fer una inversió de 580.000 euros entre la compra de l’immoble i el seu equipament. La nova seu es preveu que compti amb un rocòdrom  de 350 m2  de superfície escalable amb unes 3.500 preses d’escalada, una zona de condicionament físic general, vestidors amb lavabos i dutxes, un espai de reparació i posada a punt de material, diferents sales polivalents, un espai ampli de lloguer de material, una biblioteca i una sala audiovisual.

Per poder fer realitat tot aquest projecte el CEP ha presentat en una reunió oberta a tothom el projecte de finançament de la nova seu social, basat en un crèdit i en un aval mancomunat de tots els socis i sòcies.  L’encarregada de finançar la iniciativa serà la cooperativa de finançament ètic Coop57, aquesta avançarà un 75% del cost total del projecte, mentre que el 25% restant l’aportarà la mateixa entitat. Actualment el CEP compta amb fons propis, tot i que per assolir aquest 25% serà necessària l’aportació econòmica de tots els socis. És per això que des del Centre Excursionista del Penedès s’ha comunicat a cada soci que caldrà fer  una primera aportació de 50 euros i, segons la resposta d’aquests i el capital que falti per arribar al 25% del pressupost sol·licitat, es fixarà l’import d’una segona quota.

A més del 25% d’aportació de l’import del cost total del projecte, Coop57 demana al CEP i a tots els seus socis i sòcies la màxima implicació en forma d’avals com a garantia de compromís amb el projecte col·lectiu. Per això des de l’entitat s’ha obert un procés d’informació i de recollida d’avals mancomunats.

Avals mancomunats

El sistema d’avals en finances ètiques és un document privat basat en la confiança, que no comporta cap immobilització de diners, ni dipòsit o fiança. Pot ser per a qualsevol quantitat assumible i adaptada a les possibilitats de cada soci i serveix per reafirmar la confiança i el compromís entre els avaladors, el CEP i Coop57.

Jordi Torrents, membre del Grup de Treball, explica que, per ara, la resposta de socis i sòcies és bona i insisteix que “necessitem tota la col·laboració possible, és un projecte d’entitat que ha d’implicar-nos a tots”.  L’entitat ha convocat una assemblea ordinària per al mes de març i esperen haver aconseguit ja els fons i els avals necessaris per tirar endavant, “sinó, haurem de valorar la continuïtat del projecte”.

El mes de juny l’assemblea extraordinària del CEP va aprovar el projecte d’adquisició d’un nou local per dotar l’entitat d’una nova seu. El local de l’antiga bolera, al carrer Pere el Gran, és per ara l’opció que tenen sobre la taula, “però primer cal aconseguir els fons, els avals i comprar finalment el local”, apunta Torrents. Pel que fa a terminis, des del Centre Excursionista preveuen que les obres s’allarguin entre 18 i 24 mesos.

FER UN COMENTARI