L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Sadurní preveu tirar endavant una remodelació profunda del Centre d’Interpretació del Cava. Així ho han anunciat l’alcalde, Josep Maria Ribas, i el tinent d’alcalde, Ton Amat en una reunió amb la premsa on han fet balanç dels primers mesos de legislatura i han explicat les inversions que preveuen fer al llarg del 2020. La intervenció al CIC Fassina tindrà per objectiu fer de nou tot el projecte museístic i tot i que no hi ha cap calendari sobre la taula, es preveu que el nou es pugui visitar ja per la propera edició del Cavatast. “A nivell museístic la Fassina de Can Guineu ha quedat desfasada, convé fer una proposta nova de dalt a baix i incorporar-hi també una sala de tastos”, han anunciat. En els únics espais on no es preveu intervenir són a l’oficina de turisme i al celler. Mentre duri la intervenció, bona part de l’equipament romandrà tancat.

Per altra banda, l’alcalde ha explicat que la regidoria d’Educació s’ha proposat posar fil a l’agulla per intentar pal·liar la segregació escolar a la vila. En aquest sentit, ha explicat que Ajuntament i Generalitat han acordat limitar el nombre de places de les escoles La Pau i Jacint Verdaguer i no fer-les ampliables: “això significarà que totes les escoles tindran els mateixos alumnes per classe i que si a mig curs n’arriben de nous, s’hauran d’anar repartint. És una mesura que tindrà resultat a mitjà termini, però creiem que és necessari actuar des de ja per pal·liar la segregació escolar que es dona, especialment a l’escola La Pau”, ha anunciat.

Justament, l’escola La Pau serà una de les beneficiàries de les primeres inversions que l’Ajuntament farà a fer de forma immediata en onze parcs infantils de la vila i en alguns patis d’escola i a les quals destinarà 190.000 euros. Altres inversions que el consistori té previstes iniciar durant el primer trimestre del 2020 són la urbanització del passeig de Santa Eulàlia, l’únic de la vila que no està asfaltat i la segona fase de les obres al Centre Cultural perquè pugui acollir l’arxiu i l’Escola d’Adults. Completen les inversions per al 2020 el canvi de les lluminàries per fer-les més sostenibles; la remodelació de la part baixa de la Rambla Generalitat; l’ampliació del cementiri amb vuitanta nínxols nous i la remodelació de la del Pont Romà per evitar inundacions en moments de fortes pluges. L’equip de govern també preveu començar a construir els nous vestidors del camp de futbol, tot i que insisteix que aquesta és una obra amb una inversió molt més important que no podrà assumir en un únic exercici.

130 treballadors cap a Codorniu

Ribas i Amat també han explicat que l’empresa Mercadona tornarà a ocupar el 100% dels magatzems que té al municipi i, a la vegada, han anunciat que Codorniu traslladarà a Sant Sadurní els 130 treballadors del departament d’administració que actualment té a Esplugues de Llobregat.

FER UN COMENTARI