El comerç del carrer Alt del Vendrell tancarà mitja hora abans per conciliar

0
1094

Els comerços del Carrer Alt del Vendrell han comunicat aquesta setmana que han decidit replantejar els seus horaris de tarda i que a partir de dilluns vinent dia 14 no obriran a les cinc de la tarda, sinó que començaran la jornada mitja hora abans, a dos quarts de cinc. De la mateixa manera també avancen l’hora de tancament: en comptes de plegar a les vuit, ara aquests comerços finalitzaran la jornada laboral a dos quarts de vuit del vespre.

D’aquesta manera els treballadors d’aquests comerços pretenen contribuir a millorar la conciliació familiar i adaptar-se als estàndards europeus: en un comunicat que han difós aquesta setmana, els representants de la iniciativa afirmen que aquests estàndards “aporten una millor qualitat de vida i permeten gaudir de més temps de lleure o amb la família i promouen una vida més saludable”.

Aquest canvi d’horaris s’ha acordat després que la majoria de comerços del carrer compartissin inquietuds comunes. Segons afirmen, els nous horaris facilitaran les compres a les sortides escolars, durant les activitats extraescolars, o després de la jornada de treball en torn intensiu. Per altra banda, aquesta iniciativa contribueix a aprofitar millor les hores de llum solar i busca reduir l’impacte mediambiental disminuint el consum energètic. En un futur pròxim s’espera que més carrers s’adhereixin a la proposta.

FER UN COMENTARI