El Congrés de Castellet insta el Govern a desplegar la vegueria Penedès ja

0
553
Representants dels quatre consells comarcals i les quatre capitals de comarca, al Congrés (foto: M. Rosa Ferré).

Divendres passat va tenir lloc al castell de Castellet el Congrés ProVegueria Penedès, en el qual representants de les quatre comarques van debatre sobre el model de vegueria que volen en els àmbits de la cultura, el territori, l’empresa i el turisme. L’assistència va ser alta, de més de cent persones, superant gairebé un 30% l’aforament de la sala, i en va destacar la presència de 35 alcaldies i regidors dels ajuntaments de la vegueria.

La jornada va constar d’una ponència inicial a càrrec del Dr. Martí Boada, que va parlar de “Biodiversitat, sostenibilitat i territori”, i amb diverses comunicacions de cada àmbit. El moment culminant de la jornada va ser la Declaració del Congrés Pro Vegueria Penedès 2020, amb tres demandes: reclamar al Govern de la Generalitat l’aprovació i entrada en vigor del Pla Territorial del Penedès, que “hauria d’estar vigent des de fa temps”; instar el vicepresident de la Generalitat Pere Aragonès a convocar una reunió en el termini màxim d’un mes, amb les presidències dels quatre consells comarcals i les alcaldies de les seves capitals de comarca, per tal de consensuar la distribució dels serveis territorials entre les quatre ciutats i aprovar un calendari que el faci viable en el mínim temps possible; i constituir un organisme autònom i representatiu que expressi les demandes del Penedès davant la Generalitat, el Govern i el Parlament, entretant no es constitueixi el Consell de la Vegueria Penedès.

Aquesta Declaració va ser signada amb solemnitat per les alcaldies de les quatre capitals i per les presidències dels quatre consells comarcals. En absència del president de la Generalitat, Quim Torra, que a darrera hora va comunicar que no podia assistir-hi, va fer la cloenda del Congrés la consellera d’Empresa i Coneixement, l’anoienca Àngels Chacón, que es va comprometre a traslladar les propostes al Govern i al president de la Generalitat.

FER UN COMENTARI