El passat dijous 17 es va celebrar el Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, durant el qual es pretenia arribar a un acord pel què fa a l’estratègia d’intervenció per donar resposta a les necessitats de les persones LGTBI a nivell comarcal.

Inicialment es va parlar d’un acord de la junta de govern, on s’havia determinat dur a terme les obres necessàries per tal d’adaptar espais municipals d’interès municipal o paisatgístic en espais d’interès turístic. També es va acordar subvencionar les obres de manteniment del camí de Sant Llorenç a Espiells, costos que havia assumit l’Ajuntament del municipi.

Seguidament, el president de l’Àrea d’Atenció a les Persones, Jordi Bosch, va presentar el Pla Comarcal LGTBI, que preveu 6 eixos de treball: compromís institucional, tasques a l’espai públic, la comunitat educativa, el foment de l’apoderament i participació social de les persones LGTBI, els drets laborals i atenció a la salut.

El Pla va ser aprovat per unanimitat de tots els grups, i d’aquesta manera el Consell Comarcal queda compromès amb les persones LGTBI per tal de crear espais de trobada intermunicipals, campanyes de visibilització, formació i sensibilització interna i externa, col·laboracions amb professionals de la salut i a posicionar-se contra la LGTBIfòbia, entre altres mesures.

FER UN COMENTARI