El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, ha exposat avui en una roda de premsa d’última hora la seva resposta davant el descontentament de la Plataforma Defensem la Identitat Vinícola del Penedès (PDIVP) pel què fa al desenvolupament de l’elaboració del Pla Territorial del Penedès. El pla contempla el traçat del Quart Cinturó, que fragmentaria el territori vitivinícola i causaria un impacte important en el paisatge i les activitat de la zona, i això ha provocat reaccions d’oposició al sector del vi i del cava, que han creat aquesta plataforma de defensa.

Pel la plataforma, que es va presentar ahir, les respostes del Consell Comarcal davant la seva preocupació no havien estat favorables ni suficients. Així, Lluch ha volgut comunicar que des del consell “sempre es defensarà el Penedès, el territori i el paisatge”, destacant que aposten pel turisme i que volen situar-se al costat de tothom qui vulgui millorar el pla territorial i informar-se de la seva elaboració.

Reunió oberta amb el Departament de Territori

El president del Consell s’ha compromès a establir una reunió oberta el setembre amb el Secretari d’Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, amb qui ja s’ha posat en contacte: “li vam comentar les inquietuds i es va mostrar receptiu a l’hora d’entendre les reticències”. Lluch afegia que volen treballar des de la transparència i que el consell exercirà com a interlocutor per les diverses parts implicades, insistint en què encara no hi ha cap document redactat i que “el debat encara no s’ha començat, però el farem amb les portes obertes”.

També ha explicat que existeix una comissió de seguiment que ha informat als diferents partits polítics dels passos que s’estaven seguint i dels avenços i propostes que s’han fet aquests tres anys de feina. Per Lluch, el fet que el Departament de Territori hagi accedit a exposar de manera oberta i prèvia a una primera redacció el pla és “una satisfacció” ja que “no ens volem amagar de res”.

Finalment, ha volgut incidir en la unió del territori per una mateixa proposta, ja que “hem de ser capaços de trobar una solució a nivell territorial perquè a última instància qui decideix acabarà sent el Ministeri de Foment, i cal una proposta conjunta”.

FER UN COMENTARI