El Consell Comarcal del Baix Penedès demana mesures urgents per reobrir les escoles amb garanties

0
742
Darrer ple presencial del Consell Comarcal, a principis de març.

El Consell Comarcal del Baix Penedès es va reunir dimarts d’urgència en un ple extraordinari per aprovar un manifest en què demana al Departament d’Educació de la Generalitat que no traslladi la responsabilitat de les mesures de seguretat de l’obertura de les escoles de la comarca als ajuntaments i al Consell Comarcal. Hi van votat a favor tots els grups (PSC, JxC, Cs, En Comú Guanyem i PP), excepte ERC, que va votar en contra. La representant d’Alternativa Municipal no va assistir al plenari

El ple afirma que els ajuntaments i el Consell Comarcal no tenen ni les competències ni el pressupost per tirar endavant accions que són potestat del Departament d’Educació. A més, també destaquen la falta d’informació i que només se’ls hagi convocat a una reunió, només 48 hores abans de la reobertura de les escoles.

El president Joan Sans (PSC) i el vicepresident Jaume Casañas (JxC) van assegurar que durant el proper curs escolar el Departament d’Educació es juga la credibilitat al Baix Penedès.

ERC argumenta el seu vot contrari adduint que l’aprovació té com a única lectura el desgast polític d’ERC, que és qui sustenta el Departament d’Educació. Esquerra explica que prèviament a la convocatòria apressada del ple hi havia convocada per avui dimecres una reunió amb el Departament per resoldre tots els dubtes i qüestions que els ajuntaments plantegessin. Recorda, a més, que el Consell Comarcal no ha fet cap declaració institucional d’aquesta mena en relació als incompliments del govern de l’Estat en els ajuts que no arriben, els ERTO pendents de cobrar o altres.

FER UN COMENTARI