El Consell Comarcal del Baix Penedès impulsa quatre línies d’ajuts a empreses i autònoms

0
168
Miguel Ángel Perín i Joan Sans. // LA FURA

Aquest dijous, el president del Consell Comarcal del Baix Penedès, Joan Sans, conjuntament amb el conseller de Promoció Econòmica de l’ens, Miguel Ángel Perín, han exposat els diversos ajuts i propostes que el Consell ha impulsat amb l’objectiu de millorar la viabilitat econòmica de la comarca i mantenir l’ocupació malgrat els efectes de la pandèmia per coronavirus.

Joan Sans ha recordat que aquest mes fa un any que va començar la pandèmia mundial, i des de llavors “ha ocasionat moltes pèdues humanes, econòmiques i de llocs de treball i ha provocat un retrocés a l’evolució positiva dels últims anys”. Pel president del Consell, des de la institució hi ha una “clara voluntat de sumar sempre” i ha assegurat que malgrat les limitacions i mesures de la pandèmia “se seguiran impulsant accions i actuacions per reactivar l’economia a la nostra comarca i fer costat a totes les empreses, grans i petites, i als autònoms”.

Per la seva banda, Miguel Ángel Perín ha fet un repàs a les actuacions que s’han impulsat des de l’àrea econòmica a partir del mes de febrer, canalitzades a través de dos tècnics i una consultora. Perín ha explicat que els ajuts es classifiquen en quatre línies diferenciades:

En primer lloc, s’ha impulsat una assessoria empresarial mitjançat la qual es posen a disposició d’empreses i autònoms, de manera gratuïta, tots els recursos i tècnics del Consell. Les empreses interessades poden demanar assessorament i resoldre dubtes contactant a l’adreça de correu ocupacio@baixpenedes.cat.

En segon lloc, s’han establert ajuts des dels Ajuntaments de diversos municipis per a les empreses. A Albinyana s’han aprovat unes subvencions al ple del mes de març, que es publicaran properament; al Vendrell s’ha impulsat una línia d’ajuts per autònoms i PIMEs de 600 euros, que obrirà sol·licituds el proper dia 15; a la Bisbal hi ha una covocatòria per autònoms i petites empreses d’entre 900 i 1.200 euros que es pot sol·licitar a la pàgina de l’Ajuntament; a l’Arboç s’ha reduït la taxa d’escombraries del 2021 i no es cobrarà l’ocupació de les terrasses de la via pública, a la vegada que es posarà a disposició de les famílies vals per valor de cinc euros als comerços locals; i a Llorenç hi ha unes bases per bonificar part de les escombraries del 2020. A més, els municipis de Santa Oliva i Bellvei aprovaran mesures properament.

Perín valorava positivament aquestes mesures i recomanava que “es facin extensives a la resta de la comarca durant aquest any per contribuir a una ràpida recuperació de l’economia i ocupació”.

En tercer lloc també s’han aprovat mesures per promoure l’enoturisme i noves rutes per fer amb la bicicleta, entre altres accions d’impuls turístic. Finalment, el Consell renovarà el conveni comarcal amb Reempresa que es va iniciar el 2016, per “donar sortida a comerços tancats perquè nous inversors puguin obrir aquests negocis”, segons apuntava Perín. Pel conseller de Promoció Econòmica del Consell aquesta iniciativa “accelerarà l’obertura d’establiments per mantenir l’activitat econòmica”.

Aquestes quatre línies d’accions s’allargaran fins Setmana Santa, i es farà una valoració dels seus efectes al mes d’abril.

FER UN COMENTARI