El Consell Comarcal del Garraf i els sis municipis que el formen han unit esforços amb el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf per posar en marxa un servei de missatgeria per fer arribar la medicació de dispensació ambulatòria a casa seva a pacients de risc en tractament i, així, evitar que es desplacin a l’Hospital de Sant Camil.
El servei de farmàcia de l’hospital ha elaborat un llistat de pacients i s’hi ha posat en contacte per planificar les entregues. Es tracta de persones amb diferents patologies: esclerosi múltiple, nefrologia i tractament biològic, entre d’altres. En total s’atendran uns 370 pacients de la comarca i el cost del servei l’assumiran els ajuntaments en funció dels beneficiaris de cada municipi.
La primera fase del pla de contingència s’ha fet amb la col·laboració de persones voluntàries. Amb la previsió d’allargament del confinament, s’ha decidit fer l’enviament de la medicació al domicili de les persones usuàries de tots els municipis de la comarca a través d’un servei de missatgeria. L’empresa realitza dos tipus d’entregues: servei urgent, en cas que la medicació requereixi refrigeració; i servei normal, per la resta de casos.

Aquesta iniciativa ha estat impulsada conjuntament per les alcaldies, les regidories de serveis socials dels sis ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf, per facilitar als serveis sanitaris la seva feina i per garantir que la ciutadania no s’hagi de desplaçar per a recollir la medicació.

FER UN COMENTARI