El Consell Local per la República de Vilafranca comença a caminar

0
417
Dolors Guillamon (tresorera), Pere Martí (coordinador) i Victor Herrero (secretari). // LA FURA

Després de diversos impediments provocats per la pandèmia de la Covid-19, aquesta setmana s’ha presentat el Consell Local per la República de Vilafranca. Aquesta nova institució vol esdevnir una eina per a “fer tangible la República i passar de les paraules als fets” en l’àmbit municipal.

Segons Pere Martí, coordinador del Consell Local per la República de Vilafranca, es tracta “d’apoderar la ciutadania i organitzar-la per als moments que puguin venir”. Destaca que, si bé l’ANC els impulsa, els Consells són independents i apolítics. La intenció és que siguin autònoms, però complementaris de la tasca que fa l’Assemblea, per no encavalcar esforços. “La gent hi participa a títol individual, no com a militants de partits”, ha aclarit.

Amb dades a la mà, el Consell vilafranquí compta actualment amb prop de 600 inscrits. Des de la institució assenyalen que s’han creat diverses comissions per comunicar-se i informar als ciutadans de quines seran les primeres passes i per establir xarxa amb altres Consells Locals de la vegueria. La tresorera del Consell, Dolors Guillamon, ha explicat que ja han iniciat contacte amb nou dels dotze Consells Locals del territori, i que aviat es començarà a treballar també amb el de Vilobí, Sant Pere de Ribes i Olèrdola. “L’objectiu és crear espais de sobirania de forma conjunta”, ha afegit Guillamon.

Es convocarà una assemblea ciutadana

Ara, un cop acabada l’estructura interna del Consell, el següent pas serà presentar, de forma oficial, la institució a Vilafranca, tot i que encara no han avançat més detalls. El que sí han explicat des del Consell Local és que en els propers dies es convocarà una assemblea ciutadana per compartir idees i conèixer noves propostes de caire més propi. De fet, el Consell Local per la República de Vilafranca ja ha començat a planificar alguns projectes, com ara el de consum estratègic, però asseguren que l’objectiu més immediat serà establir una vinculació “estreta” amb el teixiti associatiu de la ciutat “per activar el que sembla que ara mateix es troba en un moment d’atonia”.

El secretari de la nova junta, Victor Herrero, ha recordat que, a hores d’ara, el Consell Local no compta amb cap tipus de finançament i ha fet una crida a la ciutadania a participar del Consell Local. “Volem que la ciutadania col·labori amb aquesta tasca d’apoderament que volem posar en marxa”. Els interessats poden adreçar-se al correu electrònic vilafrancadelpenedes@consellrepublica.cat o bé personalment a la sala 4 de l’Escorxador de Vilafranca els dimarts de 18h a 19h.

FER UN COMENTARI