El Consorci de Promoció Turística incorpora tres XTables i una webAPP per tablets

0
304
Les XTables s'han instal·lat a Sant Sadurní, Olèrdola i Vilafranca. // PENEDÈS TURISME

Aquest dimarts el Consorci de Promoció Turística del Penedès ha presentat una incorporació d’innovació tecnològica a les seves files: a partir d’ara l’entitat disposa de tres taules interactives que contenen informació detallada de l’agenda turística del territori i les 190 empreses que conformen la Ruta del Vi.

A més, el Consorci també ha desenvolupat una aplicació per als establiments que participen a la Ruta, al programa Biosphere o als projectes del Punt d’Informació Turística, per tal de facilitar la interacció amb els usuaris i oferir un ventall més complet i personalitzat de totes les opcions turístiques del Penedès, des d’allotjament i restaurants fins a museus o cellers. Aquesta aplicació web es pot utilitzar a través de dispositius mòbils com una tablet, i proporciona les informacions de les taules interactives, que estan disponibles en tres idiomes i s’extreuen de la pàgina web del Consorci, penedesturisme.cat.

La webAPP es podrà utilitzar des de tots els establiments que formen part del Consorci. // PENEDÈS TURISME

Les tres taules interactives, anomenades XTable, permetran que les persones que les utilitzin puguin consultar tota la informació turística de la zona i la descarreguin als seus telèfons mòbils. D’aquesta manera, els visitants, turistes i també els penedesencs podran accedir a tots els recursos turístics del Penedès i idear rutes, recorreguts o jornades segons els propis interessos. Així doncs, l’objectiu de les XTable és proporcionar tota la informació necessària perquè qualsevol persona pugui crear la pròpia guia de viatge.

El contingut de les taules s’acompanya d’imatges, geolocalització i descripcions detallades. A més, els moviments dels usuaris aportaran dades d’interès per al Consorci, que podrà valorar quins són els punts i recursos més visitats. Juan Luis Ruiz, diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, comentava que aquestes incorporacions digitals “milloren l’oferta turística del Penedès, la fan més accessible i faciliten informació d’alt valor als seus visitants, de manera que es posa en relleu la potència de l’enoturisme”.

XTables a Olèrdola, Sant Sadurní i Vilafranca

Aquestes taules interactives han estat cedides durant un període determinat al MAC Olèrdola, al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní, i a l’Oficina de Turisme de Vilafranca, però poden traslladar-se segons les necessitats de cada destinació turística.

Les XTables permeten accedir a tota la informació turística de la zona, des d’empreses i cellers a recursos i punts d’interès, de manera personalitzada, ràpida, dinàmica i eficaç. A més, el seu funcionament és molt intuïtiu, cosa que les fa accessibles a tot el gruix de la societat.

FER UN COMENTARI