El Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf ha confirmat aquest dimarts que traslladarà dos metges del servei d’Urgències de l’hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú cap a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. Fonts de l’ens han detallat a l’ACN que el canvi s’emmarca en un ajust general entre els dos centres, motivat especialment per l’absència de professionals en període de vacances i per l’augment de la població estival a la comarca. Segons el Consorci Sanitari, l’ajust també preveu traslladar alguns professionals d’Urgències de Sant Camil cap a Vilanova “amb l’objectiu d’adaptar el servei a la demanda i donar millor assistència”.
L’ens respon així a les crítiques del comitè d’empresa de l’hospital de Vilanova, que denunciava que havia decidit unilateralment reduir la plantilla de metges d’Urgències traslladant a Sant Pere de Ribes un dels tres facultatius de cada torn –un de matí i un de tarda-. Segons els treballadors, la decisió és una forma encoberta d’encaminar el tancament del servei d’Urgències a la capital del Garraf.

Des del Consorci Sanitari, participat pel Departament de Salut, remarquen que els trasllats poden ser en ambdues direccions i recorden que, dins el mateix pla d’ajust general, s’ha previst reforçar el servei d’infermeria a les Urgències de Vilanova i la Geltrú.

FER UN COMENTARI