El contrabaixista nord-americà Ron Carter serà el cap de cartell del Banc Sabadell Vijazz Penedès, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Vilafranca. Carter hi actuarà el diumenge a la nit amb el Golden Striker Trio (Russel Malone i Donald Vega) en el que serà l’únic concert que oferirà a Catalunya aquest any.

Segons el director artístic del Vijazz, Pere Pons, en aquesta dotzena edició el Vijazz s’ha marcat com a objectiu dedicar-lo als representants més influents de la història del gènere que segueixen en actiu, per això s’ha apostat per Ron Carter: “és una veritable llegenda que ha escrit algunes de les pàgines més relleants de la història del jazz modern, i amb el seu concert es tancarà un cartell històric del festival” explica.

Carter fa més de 60 anys que trepitja escenaris d’arreu del món, ha participat en més de 2.500 gravacions i ha enregistrat uns 150 discos. A més, ha combinat la seva activitat professional coma líder musical amb la docència i amb la composició de bandes sonores cinematogràfiques, com la de Round Midnigt de Bertrand Tavernier, amb la qual va guanyar un Oscar i un Grammy a la millor BSO.

Als 10 anys Ron Carter va iniciar-se a la música amb el violoncel, però als 17 va decidir canviar-lo pel contrabaix i passar de la música clàssica al jazz. El 1963 el trompetista Miles Davis li va proposar unir-se al seu quintet per substituir el contrabaixista Paul Chambers. Aviat el quintet es va convertir en el conjunt més consagrat de la història del jazz modern i el contrabaixista va entrar en la seva època més prolífica, que el va portar a gravar amb els més grans com Tommy Flanaga, Gil EvansBB JingLene Jorne o Dexter Gordon.

 

 

FER UN COMENTARI