El CP Calafell de Ferran López guanya la WS Europe Cup

0
801
L'equip, celebrant el trofeu sobre el parquet de Paredes (foto: Antonio Lopes - WSEurope RH).

El Parlem CP Calafell s’ha proclamat campió de la WS Europe Cup d’hoquei patins i aixeca el primer títol de la seva història després de derrotar en una final a 4 històrica al Lleida a semifinals i el Follonica italià a la final, en dos finals ajustats. El trofeu fa justícia a l’excel·lent temporada que està realitzant l’equip entrenat pel sadurninenc Ferran López, que a més és sisè a l’OK Lliga.

La fase final de la competició s’ha jugat aquest cap de setmana a la portuguesa localitat de Paredes. A la final, disputada diumenge al migdia, la primera que jugava el club en la seva història, els calafellencs ja guanyaven amb claredat per 3 a 0 el Follonica als 8 minuts de joc, amb dos xuts de lluny i una falta tirada directament. Si bé els italians ajustarien el resultat al descans (4-3), amb dos dels tres gols de penal, el Calafell mai li va perdre la cara al partit, sempre va anar per davant, i va acabar guanyant per 6 a 5, per bé que el Follonica no ho va posar fàcil, va pressionar fins a l’últim moment, però la victòria va ser baixpenedesenca i per a un equip ple de penedesencs. Els gols van ser d’Arnau Xaus (2), Martí Casas (2), Jan Escala i Humberto Mendes. Ferran López declarava a la Federació Europea que “per Calafell és un dia històric, hem anat per davant en el marcador des del primer minut i hem aconseguit guanyar amb molta força”

Per celebrar-ho, dilluns al vespre faran una rua per Calafell amb carrossa de jugadors, amb sortida del pavelló Joan Ortoll a les 7 de la tarda, i parlaments una hora més tard al mateix pavelló.

Les semifinals de dissabte van ser ajustades en tot moment. El els de verd mai van anar per darrere en el marcador, però cada vegada que s’avançaven, els de la Terra Ferma (vigents campions) els igualaven. Miras i Escala al primer temps, i Casas a tres minuts i mig pel final, van ser els golejadors.

Val a dir que aquesta és la cinquena Copa CERS europea que viatja cap a vitrines penedesenques. Anteriorment l’havien guanyat el CE Noia (1998 i 2014), el CP Vilanova (2007) i el CE Vendrell (2013).