El CP Calafell guanya la seva primera Lliga Catalana d’hoquei patins

0
370
El Calafell, celebrant la victòria (foto: Federació Catalana de Patinatge).

El Parlem CP Calafell va guanyar diumenge al migdia a Santa Perpètua de la Mogoda la seva primera Lliga Catalana d’hoquei patins, en imposar-se a la final penedesenca al CE Noia Freixenet a la tanda de faltes directes, després que el partit i la pròrroga acabessin amb empat a tres. Una final molt disputada, que el Noia va dominar en el marcador en dues ocasions però que ràpidament va saber igualar el Calafell, per imposar-se al cara o creu, amb desenllaç èpic.

Durant el temps reglamentari hi va haver una primera part de molt tempteig per part dels dos equips, que van marxar a vestidors amb empat a un. Eloi Mitjans feia el primer pel Noia al minut 17 en rematar una assistència d’Adrià Ballart al segon pal, i els calafellencs equilibraven el marcador amb un penal transformat per Sergi Miras al 22. Poc després, Blai Roca aturava una falta directa xutada per Martí Casas que hauria pogut decantar la balança pels del Baix Penedès.

La segona part va tenir un inici clarament dominat pel Noia, amb un primer gol de Martí Gabarró als trenta segons de joc, i Mitjans feia el 3 a 1 al 39, aprofitant la falta directa per la desena falta del Calafell. A partir d’aquí, el Calafell ho va donar tot per recuperar-se i tan sols un minut després, Jordi Bargalló va veure una targeta blava molt discutida pels sadurninencs que va suposar el 2-3 de falta directa, obra d’Arnau Xaus, mentre que al 43 Miras empatava de llançament llunyà i forçava la pròrroga. Malgrat la remuntada, en el darrer tram del partit, el porter calafellenc Gerard Camp va aguantar l’equip, fet que el va fer mereixedor del premi MVP al millor jugador de la final.

Al temps afegit, ningú va ser capaç de desempatar. L’ocasió més clara va ser al minut 54 la falta directa per la desena falta del Noia, en què Blai Roca va aturar el tir de Xaus. Les faltes directes (cinc xutades per cada equip) es van decantar per 3 a 2 a favor dels del Baix Penedès, amb gols d’Arnau Xaus, Martí Casas i Sergi Miras per al Calafell, i Martí Gabarró i Kyllian Gil pel Noia.

La competició es disputava aprofitant l’aturada de l’OK Lliga pel Mundial de l’Argentina. Dissabte, els calafellencs es desfeien a la semifinal de l’Igualada per 3 a 2, mentre que els saduninencs eliminaven el Lleida per 5 a 3.