Sanitat i educació, aquests són els dos àmbits que el Delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, i membres de la plataforma Provegueria Penedès, demanaran al president de la Generalitat que es despleguin de forma urgent. Ho faran a finals de juliol en una reunió que mantindran les dues parts amb Quim Torra aprofitant una visita oficial que aquest farà al Penedès.

Des de Provegueria Penedès es denuncia que la crisi de la covid-19 ha servit per posar de manifest les incongruències de l’organització sanitària del territori: “molta gent s’ha adonat que el Penedès té unes necessitats diferents de les de l’àrea metropolitana i que les hem de poder resoldre des d’aquí”, comentava Pep Solé. En la mateixa línia, Jordi Cuyàs, apuntava que al setembre començarà un nou curs i que és important que des del territori es pugui tenir capacitat de gestió i de decisió: “S’han d’acabar les bones paraules que ens diuen que ens ho arreglaran, cal que el govern es posi al servei del país”.

La plataforma Provegueria va enviar una carta al president de la Generalitat a primers de mes demanant que es concreti un pla de treball pel desplegament de tot l’àmbit.  La resposta de l’Oficina del President ha estat emplaçar-los a una reunió a finals de juliol per parlar-ne. I justament per això, aquest dimarts s’han reunit amb el Delegat del Govern, Pere Regull, a la seu de la delegació. De la trobada les dues parts n’han sortit satisfetes i destacant la “bona sintonia”. En aquest sentit, Regull, apuntava que les demandes en sanitat i salut són la punta de llança, “però cal que apretem en tots sentits, hem d’aconseguir no només promeses, sinó accions concretes i factibles. No és una qüestió de diners, sinó de gestos, s’ha d’entendre que volem que es treballi des del territori”, manifestava.

FER UN COMENTARI