El dia 29 s’inaugurarà la via verda del camí Vell de Cubelles a Vilanova

0
348

El diumenge 29 de maig s’inaugurarà el segon tram de l’antic camí de Santa Llúcia que durant dècades ha estat totalment intransitable. Després de dos anys i mig de desbrossament de la vegetació i de reconstrucció dels marges de pedra seca per part del voluntariat de Garraf Coopera, l’històric camí està llest per ser inaugurat i posat a disposició de la població.

Ja a la tardor de 2019 es va inaugurar el primer tram del camí que va des de la urbanització de Santa Llúcia fins a l’avinguda Aragai. Amb la inauguració del nou tram, que connecta amb el camí Vell de Cubelles, es completarà una via verda per a caminants i ciclistes entre Vilanova i Cubelles. Formen part d’aquesta via verda altres camins històrics, com el camí de Sant Gervasi i el camí d’Adarró que, també, han estat recuperat per l’associació Garraf Coopera.

Tots els camins esmentats formen part de la carrerada de la Cerdanya, que durant segles va ser el camí ramader més important de Catalunya, i que des de la intersecció amb el camí Vell de Cubelles té continuïtat en un camí que segueix paral·lel a la variant de la carretera C-31 fins al pont de l’avinguda Torre del Vallès. Des d’aquí, puja fins al càmping Vilanova Park i a la Talaia. Durant els últims anys, diferents associacions i municipis, com el de Vilanova i el de Santa Margarida i els Monjos, han començat la recuperació de la carrerada de Cerdanya, també anomenada camí ramader de la Marina.

La intenció de Garraf Coopera és que la via verda es consolidi com un camí per a vianants i ciclistes. Perquè això sigui realitat, l’associació ha demanat l’Ajuntament i a la Diputació de Barcelona des de fa més de quatre anys que faci més segur el creuament de la C-246a a l’entrada de la urbanització de Santa Llúcia. Garraf Coopera lamenta fins ara no haver tingut resposta a la demanda.

La inauguració del dia 29 consistirà en una passejada que començarà a 2/4 d’11 del matí a la plaça d’Adarró, al final del passeig de Ribes Roges, i recorrerà els camins Sant Gervasi, Adarró i Santa Llúcia fins al camí Vell de Cubelles. Després s’oferirà un piscolabis al costat del banc, sota el pi proper d’aquest últim camí (un punt emblemàtic amb vistes sobre el mar i sobre gran part de la zona verda de l’Ortoll). Allà s’hi faran parlaments sobre la Carrerada, la recuperació de l’Ortoll i activitats futures de Garraf Coopera.

FER UN COMENTARI