El Dia Internacional dels Museus s’allarga onze dies al Vinseum

0
216
Cecília Jané (cap de comunicació del Vinseum), Xavier Fornos (director) i Ricard Rafecas (regidor de Cultura).

El Museu de les Cultures del Vi recupera l’activitat presencial i ho fa per la porta gran, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, que ve a ser la festa major del museu, i concentrant una bona colla d’actes al llarg d’onze dies, entre el 13 i el 23 de maig. La idea és fer una pinzellada del que és el Vinseum amb totes aquestes activitats. Només les que siguin de tast o requereixin agafar el bus seran de pagament.

La jornada de portes obertes serà de tres dies, el 15, 16 i 18 de maig, però també hi haurà sis visites guiades el dissabte 15, a les quals cal fer reserva prèvia, De fet, a la majoria d’actes cal fer reserva, ja que hi haurà limitació d’aforament, i encara que hi hagi visites que es poden fer per lliure, també es recomana fer reserva.

El dia 15 es concentren la majoria d’activitats del Dia Internacional dels Museus: una visita al fons del Vinseum, que es troba al centenari edifici de Cal Berger; el passi del documental Cépages rares, un patrimoine suisse, ja protectat durant el Most Festival, i la presentació del projecte de recuperació de varietats autòctones per part del celler Família Torres; i tres concerts de l’escola de música M. Dolors Calvet.

L’endemà diumenge es podrà fer una visita al Centre de Documentació del Vinseum; i un taller infantil centrat en les col·leccions d’ornitologia del museu.

Altres actes programats són un cicle de tres converses literàries sobre temàtica vitivinícola amb celleristes i membres de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (Eduard Márquez, Ricard Ruiz Garzón, Mar Bosch, Sebastià Portell, Jordi Cussà), totes elles en streaming i presencialment (dies 13, 30 i 27); un tast de sis dels dotze vins de finca existents a Catalunya, de la mà del Centre Tecnològic del Vi de Falset (dia 18); la lectura dramatitzada d’El visitant, d’Éric-Emmanuel Schmitt (dia 21); el concert de jazz de Domínguez, Marigó, Sabaté (dia 22); i una visita a la vinya i el celler de la cooperativa L’Olivera i al monestir de Vallbona de les Monges (dia 23).

Cinc museus en nou dies

D’altra banda, tota persona que entre el 15 i el 23 de maig faci la marató Viquet (visita al Vinseum, Centre d’Interpretació del Cava, Castell d’Olèrdola, Centre Malvasia de Sitges i jaciment de La Font de la Canya), rebran una ampolla de vi/cava i un altre obsequi.

FER UN COMENTARI